Târgu-Jiu: Trei meciuri decisive pentru Pandurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoria din meciul cu FC Braşov, Cârţu se aşteaptă acum ca echipa să aibă un moral bun pentru meciurile care vor urma. Pandurii joacă în decurs de o săptămână cu Gloria Bistriţa, Poli Iaşi şi Rapid.

Tehnicianul a spus că ultima victorie le dă speranţe elevilor săi care sunt acum mai încrezători. „E o săptămână în care se decid multe. Totul depinde şi de noi şi de modul în care reacţionăm. Nu trebuie să mai aşteptăm ajutorul nimănui şi trebuie să ne ajutăm singuri. Am mai recuperat din handicap şi acum trebuie să ne facem treaba fără ajutorul nimănui”, a spus Cârţu precizând că asta presupune că nu trebuie să mai aştepte rezultate indirecte ci să obţină victorii: „Mă gândesc aici să nu aşteptăm rezultate indirecte, să ne rugăm să piardă sau să câştige alţii. Ne putem ajuta singuri chiar dacă va fi o săptămână foarte grea. Se pot rezolva multe necunoscute dar sper să le rezolvăm favorabil nouă”. 

Pragmatism şi puncte în locul spectacolului


Cârţu crede că nu mai contează acum câte meciuri se mai joacă pe teren propriu sau în deplasare pentru că punctele sunt la fel de importante: „E mai puţin important acum că avem trei meciuri în deplasare şi două acasă. Ce, dacă am jucat acasă am jucat mai bine? Pe nişte prestaţii bune noi trebuia să recuperăm un handicap la fiecare meci. Am avut şi noi şansă la un meci şi îi mulţumim lui Dumnezeu. În continuare, dacă poate, să fie alături de noi că nu ne supărăm!” Cârţu nu le mai cere jucătorilor săi spectacol ci doar pragmatism şi să înscrie cu orice preţ: „Trebuie să facem tot posibilul să trecem de acest impas, să rămânem în Liga I. Mai puţin mă interesează cum e dat golul, important e să intre şi să ne aducă trei puncte. Toată lumea vorbeşte de spectacol, noi trebuie să arătăm o anumită zgârcenie, că degeaba facem spectacol dacă o să fim obligaţi la anul să-l facem de la ora 11:00. Cum-necum trebuie să evităm retrogradarea!”


Sunt în „sesiune”

Pandurii vor avea o săptămână infernală cu două jocuri în deplasare, la Galaţi şi Rapid, şi unul de şase puncte acasă, cu Poli Iaşi. Cârţu compară cele trei etape care vor fi programate în săptămâna care va urma cu o sesiune de examene la care Pandurii trebuie să înveţe de cinci la fiecare examen: „Suntem ca la o sesiune de examene, a trecut unul şi acum învăţăm pentru al doilea. Am trecut un examen, cel cu Iaşul este al treilea şi avem timp după cel cu Bistiţa să ne gândim la el. Orice rezultat pozitiv ar însemna o notă de trecere la partida cu Bistriţa iar la examene e bun uneori şi cinciul”. 

„Programarea e bună dar nu ştiu ce să spun. Au mai fost momente din astea când odihneam nişte jucători pentru meciul de cupă şi pe urmă am dat chix la meciul din campionat. Sper să facem un rezultat care să ne menţină cu speranţa de a ne salva, poate fi şi victorie şi un meci egal”.
Sorin Cârţu





Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite