Târgu-Jiu: Pandurii au ciocnit ouă şi au învăţat despre religia şi istoria românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii de la Pandurii au petrecut o zi în aer liber de Paşte
Jucătorii de la Pandurii au petrecut o zi în aer liber de Paşte

Fotbaliştii echipei gorjene au petrecut de Paşte la iarbă verde, majoritatea străinilor din lot fiind prezenţi alături de familii la Glogova. După ce sâmbătă s-au antrenat la Târgu Jiu, duminică jucătorii nu au avut voie să plece din localitate, conducerea luând decizia de a-i invita pe toţi la un picnic la ţară.

Însoţiţi de soţii sau prietene, jucătorii de la Pandurii au mers la o masă de prânz la iarbă verde în localitatea Glogova. Jucătorii străini de la Pandurii au fost primi care au răspuns invitaţiei de a fi împreună de sărbătorile de Paşte deşi majoritatea nu sunt de aceiaşi religie cu românii din lot. Catolici, ortodocşi sau evanghelişti, cu toţii au ciocnit ouă roşii între ei şi cu conducerea clubului unii învăţând acum obiceiurile de Paşti, acelea de a saluta cu „Hristos a înviat!”

La picnicul de la Glogova au fost prezenţi jucătorii de origine sârbă din lot, Raskovic, Stromajer, Vranjes şi Martinovivc, portughezul Mingote, rusul Livshit, ivorianul Kamara, brazilianul Cardoso precum şi căpitanul echipei, Alin Chibulcutean. Preşedintele Condescu le-a vorbit jucătorilor străini despre obiceiurile de Paşte dar mai ales despre istoria românilor.  Majoritatea acestora nu ar fi putut ajunge acasă într-o zi sau două iar antrenorul Sorin Cârţu le-a recomandat tuturor jucătorilor din lot să nu plece acasă de Paşte. Jucătorii au fost însoţiţi şi de copii care s-au bucurat de o zi în aer liber, petrecerea întinzându-se până la orele serii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite