Ninel Potârcă, fost candidat la președinția României, condamnat la doi ani de închisoare pentru evaziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninel Potârcă, în mijloc, în momentul în care a fost reținut
Ninel Potârcă, în mijloc, în momentul în care a fost reținut

Omul de afaceri de etnie romă, Ninel Potârcă, din municipiul Târgu-Jiu, fost candidat la președinția României, a fost condamnat de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Hotărârea judecătorească âi interzice lui Potârcă să candideze sau să fie ales în vreo funcţie publică. De asemenea, două facturi emise de Centrum Consulting SRL, firma lui Potârcă, în valoarea de peste 24 milioane de lei noi au fost anulate de instanța de judecată. Magistrații au mai hotărât ridicarea sechestrului asigurător pe un teren şi pe palatul în care își are reședința Potârcă, din cartierul Meteor din Târgu-Jiu.

Acuzațiile procurorilor constau în faptul că facturile au fost emise fără să justifice tranzacții reale și au avut drept scop retrunarea de TVA de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj. Potârcă a fost reținut în acest dosar în toamna anului 2010. Oamenii legii au solicitat arestarea preventivă a acestuia, dar instanța de judecată a dispus judecarea în stare de libertate. Ninel Potârcă a deschis și un post de televiziune, BAH TV, care e emis la nivel național, fiind dedicat tradițiilor țigănești.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite