Gorjencele Miriam și Andreea, viitorul gimnasticii românești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea și Miriam pot să evolueze la patru aparate
Andreea și Miriam pot să evolueze la patru aparate

Miriam Aribășoiu, din Târgu-Jiu, și Andreea Munteanu, din Bustuchin, în vârstă de 14 ani, au fost premiate, la sfârșitul săptămânii trecute, de conducerea Consiliului Județean Gorj, pentru rezultatele deosebite obținute la gimnastică.

Cele două fete sunt eleve Colegiul Național Sportiv «Cetate» Deva și sunt singurele gimnaste din locul național de junioare care pot să evolueze cu succes la patru aparate. Au obținut numeroase medalii pe care cu greu le pot ține la gât. Ultimele au fost obținute la Campionatul European de Junioare, care s-a desfășurat în urmă cu două luni în Bruxelles. Acestea au câștigat locul III la echipe, iar Andreea a mai obținut locul II la bârnă și medalia de bronz la individual compus și la sol. Cele două sportive au fost răsplătite pentru rezultatele obținute de către conducerea Consiliului Județean Gorj cu câte 1500 de lei și un înscris de onoare.
Andreea face gimnastică încă de la grădiniță. „Prima dată, am văzut gimnastele la televizor și mi-am dorit să ajung ca ele. Muncim mult, dar avem timp să ne și jucăm. Mă antrenez în jur de 6-7 ore zilnic. La început mi s-a părut mai greu, dar acum nu mai este chiar așa. Părinții au fost mereu lângă mine și m-au ajutat. Este un sport care cere multe sacrificii“.

Miriam a început să participe la concursuri după patru ani de antrenament: „Mi-am dorit să fac gimnastică de mică, iar părinții mi-au înțeles dorința. La Deva am ajuns la preselecția din 5 septembrie 2004. La preselecție, membrii comisiei au văzut că am multă mobilitate și sunt bine proporționată pentru gimnastică și am fost selecționată cu ușurință. În anul 2008, am ajuns la vârsta junioarele patru și am început concursurile“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite