Târgu-Jiu: Un copil de 11 ani şi-a plănuit moartea pe caietul de matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama elevului de clasa a cincea dă vina pe profesorul de matematică pentru moartea fiului ei. Procurorul de caz confirmă că micuţul a lăsat un bilet de adio în care spune că a recurs la acest gest pentru rezultatele slabe la învăţătură.

Citeşte şi:

Video/ Profesorul de matematică spune că elevul nu s-a sinucis din cauza lui

Elevul care s-a aruncat de pe bloc a lăsat bilet de adio

Video / Elevul în vârstă de 11 ani a cedat psihic şi s-a aruncat de pe blocul turn

Un elev s-a aruncat de pe un bloc cu zece etaje din cauza notelor de la matematică

Remus Niţoi (foto, primul din stânga)
împlinise de curând vârsta de 11 ani, fiind elev în clasa a V-a la Şcoala Generală Numărul 12.

Aseară, micuţul s-a învoit de la ora de religie, spunând că vrea să plece la ţară. A aşteptat să se întunece, apoi s-a urcat pe blocul turn din faţa şcolii şi s-a aruncat în gol fără să stea prea mult pe gânduri. A recurs la gestul disperat pentru că avea probleme la matematică, iar profesorul îi dădea numai note mici.

Aceasta este varianta mamei copilului de 11 ani (foto stânga), care a intrat în stare de şoc în momentul în care şi-a văzut fiul prăbuşit de la etajul 10. 

image



„Acesta este blocul morţii. Este al treilea copil care a murit după ce s-a aruncat de pe imobil. Am auzit doar o bubuitură puternică şi am ieşit să văd ce s-a întâmplat. Când m-am uitat mai bine, am văzut copilul şi, surprinzător, nu avea nicio picătură de sânge pe el sau în jurul lui“, spune o vecină speriată de cele întâmplate.

Părinţii lui Remus erau divorţati, iar tatăl este plecat în Italia.


image



S-a găsit un bilet de adio

Emil Moţa, procurorul de caz, a confirmat că a fost găsit un bilet de adio, lăsat de băieţel, în care îşi ia rămas bun de la toată lumea. În plus, la sfârşitul caietelor şcolare au mai fost găsite câteva „înscrisuri morbide“, cum spun anchetatorii, semn că acesta îşi plănuise de multă vreme moartea. În urma cercetărilor, s-a stabilit că elevul avea o relaţie rece cu tatăl său, care îl mustra mereu pentru notele proaste.

image



Astăzi, în curtea şcolii la care a învăţat Remus, elevii şi profesorii au ţinut un moment de reculegere. Profesorul de matematică, Grigore Vlădoiu (foto sus), consideră că nu este vinovat cu nimic de moartea copilului şi spune că Remus nu era singurul elev în această situaţie, mai ales că avea note mici şi la alte materii.

„Prima testare a fost cea cu tabla înmulţirii. El a fost singurul copil care a făcut opt greşeli. Au urmat apoi două lucrări obişnuite, în care el a obţinut nota trei. Nu am avut nicio discuţie om la om cu el şi nici nu l-am scos vreodată la tablă. Nu părea să fie afectat de note şi nu este singurul notat cu trei. De 42 de ani sunt profesor şi nu mi s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Chiar am fost la şedinţa cu părinţii şi le-am spus că nivelul clasei este foarte slab“, a spus profesorul.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite