FOTOGALERIE Președintele Parlamentului European la Târgu-Jiu: „Aici este un loc cu valențe mitice!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Martin Schulz, președintele Parlamentului European, a vizitat cele două parcuri din Târgu-Jiu în care se află operele marelui sculptor Constantin Brâncuși. Înaltul oficial a fost întâmpinat cu pâine și sare, precum și de artiștii Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, care l-au impresionat pe Martin Schulz.

Președintele Parlamentului European a vizitat Coloana fără de Sfârșit, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii. În Parcul Coloanei fără de Sfârșit, Martin Schulz a fost întâmpinat de autoritățile locale cu pâine și sare. Artiștii Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu i-au oferit președintelui Parlamentului European un spectacol în fața Coloanei fără Sfârșit. La Poarta Sărutului, Martin Schulz a primit din partea unui artist local, Ovidiu Pârâianu, cheia de aur a orașului.

Click pe poze pentru a vedea FOTOGALERIA



Președintele Parlamentului European a declarat locurile pe care le-a vizitat sunt de-a dreptul mitice: „Am fost foarte impresionat de muzica și dansurile populare din zonă,  de faptul că oameni foarte tineri dansează și interpretează folclor. Asta este dovada că o tradiție de secole se păstrează și este un lucru minunat și valoros. Astăzi am aflat că Brancuzi, cum spuneam eu, se numea Brâncuși! Este un artist ieșit din comun și sunt recunoscător că am putut să văd operele. Am vizitat doar Muzeul Brâncuși de la Paris. Acum mă aflu aproape de locul său natal și sunt fericit. Înțeleg de ce acest loc face parte din patrimoniul cultural al Unesco. Aici este un loc cu valențe mitice!”.

image
image
image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite