FOTOGALERIE Președintele Parlamentului European primit în două corturi militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stația de epurare a apelor menajere de la Bumbești Jiu a fost inaugurată, ieri, în prezența lui Martin Schulz, președintele Parlamentului European, și a primului ministru Victor Ponta. Alături de cei doi înalți oficiali au mai fost prezenți Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, și de Mircea Dușea, ministrul Administrației și Internelor.

Organizatorii au amplasat două corturi militare pentru primirea președintelului Parlamentului European. Primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, i-a prezentat președintelui Parlamentului European câteva informații legate de proiectul finanțat de Uniunea Europeană: „Stația de epurare face parte dintr-un proiect mai mare care vizează întreaga infrastructură de apă și canal, în urma căruia a fost realizați 35 de kilometri de canalizare și 35 de kilometri de rețeaua e aducțiune și distribuție de apă potabilă, precum și reabilitarea mnsurselor de apă și a stațiilor de apă potabilă. În urma finalizării acestui proiect, populația din Bumbești Jiu va avea acces sută la sută la rețeaua publică de apă potabilă și 95% la rețeaua de canalizare. În numele comunității locale din Bumbești Jiu pe care o reprezint, mulțumim Uniunii Europene și Guvernului României pentru sprijinul acordat. Sperăm că în viitor o să participăm la cât mai multe proiecte de finanțare europeană“.

Click pe poze pentru a vedea FOTOGALERIA



Martin Schulz a spus că în aceste zile se negociază că programul de finanțări pentru o perioadă de șapte ani și speră că fondurile pentru investiții de acest fel vor continua:  „Este o mare onoare pentru mine că mă aflu aici. Vizita mea în România este una oficială. Președintele Parlamentului European vizitează în perioada mandatului său toate statele membre din Uniunea Europeană, iar de data aceasta mă aflu în România. Peste câteva zile probabil că se vor finaliza negocierile privind finanțarea din partea Uniunii Europene pentru o perioadă de șapte ani și ne punem întrebarea dacă asemenea proiecte vor putea continua să fie finanțate. Părerea mea este că da și că trebuie să se întâmple așa, dar există și state membre ale Uniunii Europene care doresc ca mijloacele financiare pentru asemenea proiecte să fie diminuate. Guvernul României este de partea Parlamentului European, care susține ca asemenea mijloace financiare să poată exista și pe viitor. Pe de altă parte este întotdeauna bine să vezi că mijloacele financiare europene au fost și bine investite. Nu am vizitat încă acest proiect, dar am auzit multe despre el“.
Președintele Parlamentului European a vizitat apoi stația de epurare de la Bumbești-Jiu, alături de premierul Victor Ponta și toată delegația formată din miniștrii și autorități locale.
Stația de epurare a apelor uzate provenite din sistemul de canalizare a orașului Bumbești Jiu a fost realizată prin programul sectorial de mediu 2007-2013. Valoarea proiectului este de 8,2 milioane lei, din care 84% reprezintă fonduri de coeziune.

Pauză de 30 de minute pentru ca Ponta să-și depună candidatura

Premierul Victor Ponta i-a spus lui Martin Schulz că trebuie să semneze câteva documente politice, timp în care el poate vizita operele lui Brâncuși. A fost vorba, de fapt, de depunerea candidaturii. „Ne vedem peste 30 de minute, timp în care eu am de semnat câteva documente politice“

image
image
image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite