Criminal trimis în judecată la 13 ani de la comiterea faptei. Riscă detenția pe viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marinel Hodoiu a fost arestat anul trecut pentru o altă crimă
Marinel Hodoiu a fost arestat anul trecut pentru o altă crimă

Un gorjean a fost trimis în judecată pentru o crimă comisă în urmă cu 13 ani. Marinel Hodoiu a fost arestat în acest an pentru o altă crimă și a recunoscut că în anul 1999 a ucis un om din comuna Albeni. Cercetările au fost efectuate de Gheorghe Emil Moța, procurorul care a descoperit că Marcel Țundrea este nevinovat.

La data de 7 septembrie 1999, inculpatul Marinel Hodoiu a pătruns în curtea locuinţei victimei R. Ion, în vârstă de 75 de ani, din comuna Albeni, judeţul Gorj, cu încuviinţarea acestuia şi i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente, ce au condus la decesul victimei, în scopul de a sustrage bani şi alte bunuri mobile. La data comiterii infracţiunii, inculpatul Hodoiu Marinel se afla în stare de recidivă, atât postcondamnatorie cât şi postexecutorie, fiind condamnat anterior pentru infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie. De asemenea, în perioada 2000-2009 a mai executat o pedeapsă de 10 ani şi 6 luni închisoare, ce i-a fost aplicată pentru comiterea infracţiunii de viol. În prezent, inculpatul Marinel Hodoiu este arestat preventiv în altă cauză, în care a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie, comise la data de 08.09.2011“, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Criminalul a recunoscut că tot el este autorul crimei petrecute în urmă cu 13 ani. Pe acesta îl paște pedeapsa închisorii pe viață, având în vedere că a comis mai multe crime. Procurorul care a descoperit autorul crimei care a avut loc în urmă cu 13 ani este Gheorghe Emil Moța, care candidează în prezent la funcția de procuror general al României. Acesta este ultimul rechizitoriu finalizat de procurorul gorjean.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite