Marin Condescu, acuzat de reprezentanţii Finanţelor de operaţiuni financiare fictive. Parchetul l-a găsit nevinovat şi şi-a declinat competenţa pentru alte fapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condescu încă mai are de dat explicaţii în legătură cu perioada în care s-a aflat în fruntea echipei de fotbal
Condescu încă mai are de dat explicaţii în legătură cu perioada în care s-a aflat în fruntea echipei de fotbal

Marin Condescu, preşedintele de onoare al Federaţiei Naţionale Mine Energia Oltenia, este acuzat de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj de evaziune fiscală atât în ceea ce priveşte achiziţionarea în sistem leasing a unor maşini, precum şi înregistrarea în contabilitatea echipei a unor cheltuieli nereale.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a stabilit, însă, că Marin Condescu nu se face vinovat de toate faptele pentru care este acuzat şi a dispus clasarea cauzei. AJFP Gorj a contestat soluţia procurorilor, iar cauza se află în prezent pe rolul Tribunalului Gorj. Instanţa a amânat, deocamdată, luarea unei decizii în acest caz.

 În plângerea formulată, AJFP arată că banii încasaţi de la jucători pentru plata ratelor la maşini nu au fost înregistraţi în contabilitate: „AJFP a reţinut că în calitate de preşedinte al echipei Pandurii nu a înregistrat în evidenţa contabilă a clubului a contravalorii chiriei reţinută şi încasată de la jucători pentru 14 autoturisme. Suma totală reţinută şi încasată în perioada 1.01.2012 – 31.12.2013 este de 1,9 milioane lei, din care 1,5 milioane reprezintă venituri, iar 367.000 de lei TVA. Clubul a încheiat cu jucătorii contracte de închiriere a autoturismelor care le-au fost predate pe bază de proces verbal de predare-primire. Primele de joc nu le-au fost virate jucătorilor care aveau autoturisme, ci au fost virate în contul chiriei datorate, aceste operaţiuni nefiind înregistrate în evidenţa clubului“.

Acuzat de operaţiuni fictive

Marin Condescu mai este acuzat de AJFP Gorj de faptul că a înregistrat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale:

„În evidenţa contabilă au fost înregistrate cheltuieli în baza unor documente care nu pot să dobândească calitatea de document justificativ, care nu au la bază operaţiuni reale. Valoarea totală a acestor documente este 2,9 milioane de lei, reprezentând cheltuieli, iar 481.704 lei reprezentând TVA“.

Factură suspectă emisă de soţia lui Laurenţiu Reghecampf

Reprezentanţii AJFP Gorj consideră că o factură de 1,3 milioane de lei emisă de firma Anei Maria Prodan, soţia antrenorului Laurenţiu Reghecampf, este suspectă. „Au fost analizate şi operaţiunile derulate de C.S. Pandurii cu SC Romriviera Group SRL, Planexpert Events SRL Bucureşti, SC Caesar 76 SRL Târgu Jiu, SC Emerom Construct SRL Târgu Jiu (n.r. – toate conduse de către apropiaţi ai lui Marin Condescu) şi SC Elkana SRL Timiş. Organele fiscale au analizat şi o factură de 1,3 milioane de lei emisă de Reghe Building SRL, apreciind că factura respectivă nu reflectă o operaţiune reală. Această operaţiune nu a fost analizată de organele de cercetare penală“, se mai arată în plângerea depusă la Tribunalul Gorj de AJFP Gorj.

Soluţia procurorilor: clasare şi declinare

Faţă de achiziţionarea maşinilor, procurorii au stabilit că Marin Condescu nu se face vinovat de evaziune fiscală. De asemenea, cu privire la cheltuielile nejustificate în baza unor facturi nereale emise de firmele aflate sub controlul unor apropiaţi, procurorul a dispus declinarea competenţei către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite