Sentința recursului patroanei de la Lexistar a fost amânată pentru marți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanța de judecată a Curții de Apel Craiova a decis să amâne până mâine pronunțarea sentinței în dosarul arestării Mariei Lupulescu, administrator al societății Lexistar, care se ocupă de distribuirea laptelui și cornului elevilor gorjeni.

Procesul în care s-a declarat recurs de Maria Lupulescu, dar și de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, a avut loc astăzi la Curtea de Apel Craiova, dar completul de judecată nu a putut să emită o hotărâre judecătorească. Sentința judecătorească este așteptată astăzi. Săptămâna trecută, Maria Lupulescu și Ana Guță, funcționar în cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, au fost reținute de polițiști pentru 24 de ore, după care au fost prezentate Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Tribunalul Gorj a hotărât arestarea preventivă pe 20 de zile a Mariei Lupulescu și cercetarea în stare de libertate, dar cu interdicția de a părăsi localitatea, pentru Ana Guță. Maria Lupulescu a declarat recurs împotriva sentinței, precum și Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj împotriva deciziei luată cu privire la Ana Guță.

Maria Lupulescu este acuzată de evaziune fiscală și complicitate la fals. Potrivit anchetatorilor, societatea condusă de aceasta a vândut carene și produse de carne în valoarea de peste 6,2 milioane de lei, dar nu a înregistrat în contabilitate veniturile, iar prejudidiciul creat bugetului de stat s-a ridicat la aproape 1,3 milioane de lei. Aceasta a încercat să ascundă cantitatea de carne vândută și a determinat-o pe Ana Guță să întocmească în fals note de inspecţie sanitar-veterinară şi certificate sanitar-veterinare pentru a scădea din documentele financiar-contabile stocul de marfă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite