Târgu-Jiu: RMN-ul din Târgu-Jiu îi scapă pe locuitori de drumuri în alte oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: RMN-ul din Târgu-Jiu îi scapă pe locuitori de drumuri în alte oraşe
Târgu-Jiu: RMN-ul din Târgu-Jiu îi scapă pe locuitori de drumuri în alte oraşe

Aproximativ 20 de persoane trec zilnic pragul cabinetului medical RMN pentru ivestigaţii medicale. Cabinetul funcţionează în incinta Spitalului 700  şi este deschis de luni până vineri de la orele 08.00 până la 20.00.

În momentul de faţă sunt cinci medici specialişti în radiologie cu competenţă magnetică care se ocupă de citirea rezultatelor. „Între 15 şi 20 de persoane trec zilnic prin aparatul RMN“,a declarat Cristi Paicu, administratorul firmei care deţine aparatul RMN.
Reprezentanţii Spitalului 700 au închiriat acest aparat pentru a putea beneficia de cinci investigaţii gratuite pe zi pentru pacienţii spitalului. „În contractul încheiat  de noi cu ei avem menţionat faptul că beneficiem de cinci investigaţii gratuite pe zi pentru pacienţii noştri. Este un aparat foarte bun şi asta datorită faptului că funcţionează pe baza rezonanţei  magnetice lucru care nu este iradiant“, a declarat Florin Mergea, managerul Spitalului Târgu-Jiu.

30 minute pentru fiecare investigaţie

Pentru fiecare parte a corpului investigată pacientul trebuie să stea în aparatul RMN aproximativ 30 de minute iar rezultatele se primesc pe loc. „Fiecare pacient trebuie să stea în aparat aproximativ 30 de minute pentru fiecare zonă supusă investigaţiei iar în cazul celor cărora este necesar să le fie administrată substanţă de contrast timpul se dublează“, a mai declarat Letiţia Cârnu. Substanţa de contrast are rolul de a reliefa şi distinge cu mai multă claritate anumite organe, vase sangvine ori ţesuturi pe suprafaţa examinată. Dintre cazurile supuse examinării 80% s-au făcut fără administrarea substanţei de contrast.


„Este bine că avem şi în Târgu-Jiu nu mai suntem nevoiţi să mergem la Craiova sau Petroşani“

Am auzit că este foarte bun. Eu chiar am supus două zone examinării, coloana vertebrală şi umărul. Şi în plus este bine că avem şi în Târgu-Jiu nu mai suntem nevoiţi să mergem la Craiova sau Petroşani“, a spus Angela Drugu, 45 de ani din Târgu-Jiu

Preţuri mai mici cu trimitere de la medic

Cele mai solicitate investigaţii sunt pentru zona coloanei vertebrale, craniului şi articulaţiillor. „Cele mai multe solicitări sunt pentru coloana vertebrală, craniu şi articulaţii. Singurele organe care nu pot fi supuse investigaţiei cu acest aparat sunt plămânii,tubul digestiv sau alte contraindicaţii prescrise cum ar fi cei care în urma unor intervenţii chirurgicale li s-au introdus anumite tije metalice sau proteze“, a precizat  Letiţia Cârnu, medic specialist în radiologia cu competenţă magnetică. Preţul unei investigaţii variază de la 490 de lei la 840 de lei în funcţie de ce parte a corpului este supusă controlului. Cei care vin cu trimitere de la medicul de specialitate beneficiază de reduceri şi o consultaţie costă între 120 şi 290 de lei..

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite