Fostul Secretar de stat, Ionel Manțog, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Sentința este finală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Manțog, fost secretar de stat și director în cadrul SNLO și Complexul Energetic (CE) Turceni, a fost condamnat, astăzi, de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare.

Aceeași pedeapsă a fost aplicată și lui Ion Vulpe, judecat în același dosar pentru fapte similare. Cei doi trebuie să se prezinte la penitenciar sau să se predea poliției. Instanța de judecată a schimbat încadrarea juridică în cazul celor doi în abuz în serviciu în formă gravă, faptă pentru care a fost stabilită și condamnarea la cinci ani de închisoare.

Cei doi au fost trimiși în judecată de DNA în anuo 2006. Procurorii au susținut că Vulpe și Manțog, directori, pe vremea aceea, în cadrul CNLO, au profitat de funcţiile deţinute şi având cunoştinţă de planurile de producţie şi investiţii ale CNLO, au cumpărat la preţuri modice, direct sau prin interpuşi, gospodării ţărăneşti situate în mai multe localităţi din judeţul Gorj, de la persoane despre care ştiau că urmează să fie strămutate din cauza lucrărilor miniere prevăzute în planurile de producţie şi investiţii de la CNLO.  În schimbul acestor case, care au fost demolate din cauza exploatărilor miniere Roşia, Rovinari şi Jilţ, cei doi au cerut să le fie construite, din fondurile CNLO, vile în cartierul Primăverii din municipiul Târgu Jiu. Suma de care au beneficiat în mod necuvenit este de 870.000 de lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite