Apă infestată cu sute de germeni, printre care şi bacteria E coli, pentru Centrul de Îngrijire Suseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul nu dă voie centrului să se racordeze la apă
Primarul nu dă voie centrului să se racordeze la apă

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, apa care alimentează Centrul de îngrijire Suseni, din comuna Runcu, este infestată cu peste 300 de germeni, printre care şi bacteria E coli.

Apa care alimentează Centrul de îngrijire Suseni, din judeţul Gorj, este infestată cu peste 300 de germeni, printre care şi bacteria E coli. Asta arată analizele de laborator efectuate de DSP Gorj. 

La începutul acestei săptămâni, centrul a fost amendat cu 2.000 de lei de către inspectorii DSP pentru că nu au fost luate măsuri pentru ca apa să devină potabilă. Instituţia are propriul sistem de alimentare cu apă, care a aparţinut, în trecut, fabricii de ciment Romcim.

„Nu vreau să las satul fără apă“

Primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, declară că unitatea de asistenţă socială nu este racordată la reţeaua publică şi are sursa proprie de alimentare: „Nu este nicio problemă la noi. Nu sunt racordaţi la sursa noastră de apă. Au propriul racord şi nu sunt alimentaţi de la conducta de apă potabilă a satului“.

Mai mult decât atât, edilul spune că nu este de acord ca Centrul îngrijire să fie racordat la apă de la reţeaua publică: 

„Nu le-am dat voie să se racordeze pentru că sunt consumatori foarte mari şi rămâne satul fără apă. Le-am spus acest lucru de la început. Sunt 140 de asistaţi care trebuie spălaţi zilnic, hainele trebuie spălate, iar în perioada anterioară funcţiona şi bucătăria. Se consuma foarte multă apă şi nu le-am dat voie să se racordeze. Le-am spus că le dau voie să se racordeze cu un racord de 3/4, conform hotărârii de Consiliul Local. Eu nu vreau să las satul fără apă“. 

„Soluţia este racordarea Centrului Suseni la conducta nouă“

Beneficiarii şi angajaţii Centrului de îngrijire consumă apă îmbuteliată, după ce, în urmă cu trei ani, s-a constatat că cea care alimentează unitatea nu este potabilă.

Mircea Andrei, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, spune că soluţia este racordarea centrului la reţeaua localităţii: „Soluţia este racordarea Centrului Suseni la conducta nouă, pentru că vorbim de o instituţie cu angajaţi de pe raza localităţii. Centrul nu a făcut vreo investiţie pentru o nouă sursă de apă. În anul 2014 s-a făcut un referat justificativ, pentru că apa nu ar fi potabilă şi se achiziţionează apă îmbuteliată. Atât personalul, precum şi beneficiarii centrului folosesc apă îmbuteliată“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite