Târgu-Jiu: A început împodobirea oraşului Târgu-Jiu pentru sărbătorile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: A început împodobirea oraşului Târgu-Jiu pentru sărbătorile de iarnă
Târgu-Jiu: A început împodobirea oraşului Târgu-Jiu pentru sărbătorile de iarnă

Spectacol de lumini şi ornamente de vis promit autorităţile locale ale municipiului Târgu-Jiu pentru sărbătorile de iarnă care se apropie.

Lucrările de împodobire a municipiului Târgu-Jiu pentru sărbătorile de iarnă au început de câteva zile. Toate pregătirile trebuie să fie gata până la 1 Decembrie, când primarul oraşului va aprinde, ca de obicei, de la un buton din Piaţa Prefecturii iluminatul ornamental. Pentru început, pe strada Victoria au fost aduşi suporţii pentru brăduţii luminoşi, iar din această săptămâna se va trece la montarea ghirlanedelor cu beculeţe colorate. Numărul brăduţilor realizaţi numai din beculeţe va fi mai mare decât în anul antreior. „Vor fi cu 40 de brăduţi luminoşi mai mulţi decât anul trecut. Aceştia vor da o înfăţişare de feerie zonei centrale, care va fi scăldată în lumină. Numai în zona centrală vor fi zece kilometri de ghirlande luminoase“, a precizat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.

Bradul de Crăciun va fi tot în Piaţa Prefecturii

O altă noutate pentru acest an o constituie amplasarea de figurine specifice sărbătorilor de iarnă în două parcuri din Târgu-Jiu. Potrivit lui Marius Ionescu, în Parcul Central şi în cel din cartierul Lido se vor găsi reni care vor trage sănii. Aceste ornamente se vor afla şi lângă bradul de Crăciun, la fel ca şi anul trecut. Ghirlandele luminoase vor fi instalate în cartierele mărginaşe, astfel încât toţi locuitorii să se bucure de venirea Crăciunului şi a noului an.
Bradul de Crăciun va fi amplasat în Piaţa Prefecturii. Şi în acest an va fi un brad artificial, cu o înălţime de 22 de etri, dar foarte frumos ornat cu jocuri de lumini şi figurine.

80.000 de lei pentru împodobirea oraşului

Suma alocată în acest an de Primăria Târgu-Jiu pentru împodobirea oraşului şi procurarea de cadouri pentru colindători este de 80.000 de lei. Banii vor fi folosiţi şi pentru organizarea de diverse spectacole şi manifestări tradiţionale specifice Crăciunului şi Anului Nou.

În Târgu-Jiu vor fi instalaţi 140 de brăduţi luminoşi de cinci metri înălţime, 1750 de figurine şi 38 de kilometri de ghirlandă luminoasă. De asemenea, vor fi împodobiţi şapte brazi de Crăciun în diferite zone ale oraşului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite