Târgu-Jiu: Mall-ul şi hypermarket-ul au rămas doar pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici măcar o cărămidă nu s-a pus la temelia complexului comercial care trebuia să fie construit pe digul Jiului, în timp ce terenul pe care ar fi trebuit să se ridice un hypermarket din cartierul CAM este plin de buruieni.

Două investiţii foarte importante din domeniul comercial, respectiv construirea unui complex comercial de tip mall şi al unui hypermarket, au rămas la stadiul de proiect, cu toate că Primăria Târgu-Jiu a emis autorizaţii de construcţie pentru care s-au plătit sume considerabile. Autorizaţia de construcţie pentru mall expiră pe 12 noiembrie, iar după această dată lucrările nu vor mai putea începe. „Terenul a fost cumpărat de investitori, care au plătit şi suma de 1,4 milioane de lei pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie. Nu am fost informaţi cu privire la motivul pentru care nu au mai început lucrările. Pot să solicite o prelungire a termeului autorizaţiei. Probabil că criza economică şi-a spus cuvântul“, a precizat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Terenul pe care ar fi trebuit să se construiască mall-ul este folosit ca parcare pentru maşinile de mare tonaj şi, totodată, ca loc unde vinde varza. Nici măcar o schelă nu a fost adusă pentru construirea complexului comercial.

Bălării în locul hypermarket-ului

Terenul din zona CAM pe care ar fi trebuit să fie construit hypermarket-ul Lidl este plin de buruieni. Nici aici nu au început lucrările de construcţie şi nu se întrevede niciun semn că ar începe în curând, mai ales că a debutat deja sezonul rece. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu, autorizaţie de construcţie expiră în prima parte a anului viitor. „La Lidl, autorizaţie este în termen şi expiră în prima parte a anului viitor. Ambele sunt terenuri particulare, care au fost achiziţionate de investitori“, a menţionat Ramona Evulescu.


Mall de 2500 metri pătraţi şi îăn valoare de 14 milioane de lei

Conform proiectului, mall-ul din Târgu-Jiu trebuia să aibă o suprafaţă de 2500 metri pătraţi şi o parcare subterană de 500 de locuri şi alta exterioară cu 140 de locuri. Complexul comercial mai cuprindea: fast food, cafenele, cinema, sala de jocuri (casino), sala de bowling şi magazine.

Pentru emiterea autorizaţiei de construcţie s-a achitat 1% din valoarea lucrărilor. Astfe, valoarea investiţiei se ridica la suma de 14 milioane de lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite