Târgu-Jiu: Gorjeanca Amelia Racea a luat aurul la Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gimnasta gorjeancă Amelia Racea s-a clasat azi pe locul I în proba de la bârnă la Campionatele Europene de la Birmingham. Acesta a ajuns în concursul senioarelor  înlocuind-o pe Ana Porgras care s-a accidentat.

Amelia Racea a devenit campioană europeană la bârnă profitând de şansa de a concura în locul unei colege accidentate. Gorjeanca din comuna Plopşoru se pregăteşte de zece ani pentru gimnastică la Deva, participând până acum la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale şi fiind vicecampioană europeană de junioare la bârnă.

image

La Europenele de la Birmingham Amelia Racea a fost prima în concurs şi a rămas pe prima poziţie până la final, după ce şi celelalte şapte concurente şi-au prezentat exerciţiile. Tânara gorjeancă de 15 ani a primit 14,400 puncte reuşind să intre în posesia medaliei de aur şi a titlului de campioană europeană. Pe locul trei la bârnă s-a clasat colega sa Raluca Haidu care a primit 13, 950 puncte şi a luat medalia de bronz.

În urmă cu doi ani, tot la Campionatele Europene, Amelia Racea a obţinut medalia de argint la proba de bârnă, la junioare, intrând şi în posesia unei medalii de bronz la sol.

image


Amelia Racea a făcut parte şi din echipa de senioare a României care s-a clasat ieri pe locul treiîn finala pe echipe, după Rusia şi Marea Britanie.

image

Delegaţia României a încheiat participarea la Campionatul European cu următorul bilanţ:
Junioare - medalie de argint pe echipe, medalie de aur la sol, argint la bârnă şi bronz la individual-compus (Larisa Iordache), medalie de bronz la paralele (Diana Bulimar).
Senioare - medalie de bronz pe echipe, aur la bârnă (Amelia Racea) şi bronz la bârnă (Raluca Haidu ), medalie de bronz la sol (Diana Chelaru).

„Medaliile sunt frumoase, dar să nu uităm că noi avem treabă şi planuri pe termen lung. E bine că obţinem medalii, dar să nu uităm că sunt lucruri de corectat şi de îmbunătăţit şi trebuie s-o facem cât mai repede şi mai bine. Le felicit pe fete pentru ce au obţinut, mai ales că a fost o competiţie extrem de grea, acasă la englezi, care au fost nu doar gazde şi într-o formă foarte bună, ci şi în pregătire pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2012", a declarat la finalul competiţiei preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite