Adevăratul criminal din cazul Ţundrea a fost condamnat definitiv: Gheorghe Avram a primit la 25 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avram susţine că nu este vinovat
Avram susţine că nu este vinovat

Gheorghe Avram a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 25 de ani de închisoare pentru o crimă petrecută în anul 1992, faptă pentru care gorjeanul Marcel Ilie Ţundrea a stat în mod eronat în puşcărie 12 ani.

Gheorghe Avram a fost condamnat definitiv la 25 de ani de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru uciderea şi violarea Mioarei Gherasie, o fetiţă în vârstă de 14 ani din satul Pojogeni. În primăvara acestui an, Gheorghe Avram a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la 25 de ani de închisoare, după ce, iniţial, Tribunalul Gorj îl condamnase la numai 22 de ani. Gheorghe Avram a declarat recurs, dar magistraţii Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie au menţinut decizia dată de Curtea de Apel Craiova.
Gheorghe Avram a fost trimis în judecată în martie 2011, după ce ancheta a fost instrumentată de Parchetul instanţei supreme, sub coordonarea directă a lui Marius Iacob, procuror şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme.

Avram a fost condamnt definitiv abia după 20 de ani de la comiterea faptelor. Mioara Gherasie a fost găsită moartă, în anul 1992, pe malul unui pârâu din localitatea Pojogeni. Procurorul IOn Diaconescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, l-a găsit vinovat pe Marcel Ilie Ţundrea, deşi Avram se număra şi el printre cei suspectaţi, pentru că a fost ultimul om care a văzut-o în viaţă pe minoră. Ţundrea a fost condamnat la 24 de ani de închisoare, deşi a susţinut tot timpul că este nevinovat. A continuat, din spatele gratiilor, să conteste hotărârea prin care a fost condamnat pe nedrept. A depus sute de memorii, până când procurorul Gheorghe Emil Moţa a dat curs uneia dintre acestea şi a dispus efectuarea testului ADN pe secreţiile găsite în trupul minorei şi păstrate ca probă la dosar. Astfel, Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» a constatat prezenţa a două tipuri de ADN, al fetei şi al celui care o violase şi ucisese, dar niciunul nu corespundea cu cel al lui Ţundrea. În baya noilor dovezi, Ţundrea a fost eliberat din închisoare după 12 ani petrecuţi pe nedrept în spatele gratiilor. Anchetatorii au dispus efectuarea testului ADN şi în cazul celuilalt suspect, Gheorghe Avram, şi au constatat că acesta era identic cu cel găsit în trupul minorei. A fost proba care a cântărit cel mai mult la trimiterea acestuia în judecată.

Ţundrea mort, iar procurorul Diaconescu primeşte pensie de peste o sută de milioane

Marcel Ilie Ţundrea nu a apucat să se bucure prea mult de libertate. În anul 2007 a murit în urma unor complicaţii pulmonare. Mama acestuia a suferit mult şi este paralizată de mai mulţi ani. Fiica lui Ţundrea a solicitat după maim mulţi ani acordarea de despăgubiri, dar cererea i-a fost respinsă pentru că a fost depusă tardiv. În schimb, procurorul Diaconescu a ieşit la pensie şi încasează un venit de peste 100 milioane lei vechi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite