GALERIE FOTO Peste 125 tone de fructe de pădure din Gorj vor lua drumul Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii din anumite zone ale județului trăiesc din culescu fructelor de pădure
Localnicii din anumite zone ale județului trăiesc din culescu fructelor de pădure

Peste 125 de tone de fructe de pădure vor fi livrate la export, în acest an, de Direcția Silvică Gorj. Acestea vor ajunge la diverse societăți din Germania. Din această săptămână a început colectarea de afine la centrele de colectare care funcționează pe lângă ocoalele silvice, după care pădurarii le aduc la depozitul Direcției Silvice din Târgu-Jiu.

Cele mai mari cantități sunt aduse de către localnicii din zonele Rânca, Novaci sau Polovragi, care se ocupă cu această activitatea de mai mulți ani și au deprins regulile de recoltare şi de transportare. Direcția Silvică Gorj va furniza unei firme din Germania 25 de tone de afine.

Afinele au foarte multe calități Afinele vor fi exportate în Germania Peste 25 de tone de afine vor fi furnizate unei firme din Germania

Până acum ne-a fost adusă aproximativ o tonă de afine negre culese din zona Polovragi și Novaci. Culegătorii le recoltează și le aduc pădurarilor, care le pun în lădițe, cu atenție, și le aduc la Târgu-Jiu, la depozitul Direcției Silvice. Un kilogram de afine negre este plătit cu 8,5 lei. Direcția a încheiat un contract cu o firmă din Germania și le trimitem, congelate, acolo”, a spus Constantin Trocan, reprezentantul Direcției Silvice Gorj. Acesta a precizat că în acest an vor fi recoltate 30-35 tone de mure care vor ajunge în Germania, dar și aproximativ 70 tone de măceșe ce vor fi trimise în aceeași țară. „Recoltarea măceşelor va începe în luna septembrie, acestea vor fi strânse de pădurarii din judeţ de la oamenii care le culeg pentru a câştiga ceva bani. Cei mai interesaţi de culesul fructelor de pădure sunt localnicii din zonele defavorizate“, a spus Constantin Trocan.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite