FOTO Cum arată cea mai modernă secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de Ortopedie/Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost inaugurată, ieri, după ce s-au finalizat lucrările de modernizare care s-au efectuat în ultimele luni.

Investiţia totală în modernizarea secţiei a fost de aproximativ 800.000 de lei. 

Medicul Bogdan Niculescu, şeful Secţia de Ortopedie/Traumatologie, a reuşit să atragă de partea sa mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Gorj, care au oferit sponsorizări în valoare de peste 140.000 de lei. Aceşti bani au fost folosiţi pentru modernizarea blocului operator. Pe lângă această sumă, Consiliul Judeţean Gorj a mai alocat 660.000 de lei pentru extinderea secţiei, pentru amenajarea de saloane, cabinete medicale şi grupuri sanitare în spaţiul fostei bucătării de la etajul 1 al imobilului, precum şi reamenajarea a două saloane existente, a unei săli de pansamente septice şi a circuitului funcţional al bucătăriei, la dimensiuni mai mici decât cele iniţiale. Lucrările au constat în dezafectarea instalaţiilor sanitare, termice şi de gaze naturale vechi şi înlocuirea lor cu instalaţii noi, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din PVC sau montarea unor sisteme de iluminat cu LED în încăperile reabilitate. Totodată, pentru îmbunătăţirea timpului de intervenţie în caz de urgenţă, lângă patul fiecărui bolnav a fost amplasat un apelator de perete cu activare la apăsare, aparate de aer condiţionat în saloane, detectoare de fum şi temperature, precum şi butoane de panică. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a mai alocat peste 70.000 de lei.

Imagine indisponibilă

Medicul Bogdan Niculescu spune că s-a lucrat mai mult noaptea, pentru că activitatea în secţie trebuia să se desfăşoare în mod normal. 

Sponsorii, pe panoul de onoare

Imagine indisponibilă

Sponsorii care au contribuit cu sume pentru modernizarea blocului operator au fost consemnaţi pe un panou. Şeful Secţiei de Ortopedie/Traumatologie a precizat că a reuşit să atragă bani din sponsorizări pentru ca dat dovadă de seriozitate: „Pe majoritatea sponsorilor îi consider prieteni. Pentru sponsorii respectivi sunt disponibil 24 de ore din 24 în sensul în care au o problemă în familie sau cu un angajat sunt mereu la dispoziţia lor. Cred că este ceva de bun simţ. Vor să ştie către ce merg banii respectivi. Dacă îţi dau o sumă de bani şi tu o arunci pe nu ştiu ce lucruri inutile, pe urmă îţi vor bate obrazul şi nu îţi vor mai da. Ei ştiu cum se câştigă banii şi trebuie investiţi aşa cum trebuie“. 

Imagine indisponibilă

Bogdan Niculescu explică în ce au constat restul lucrărilor: „Au fost modernizate două saloane mari, trei cabinete pentru medici şi două săli de pansamente. Am început reabilitarea blocului operator în luna februarie şi s-a încheiat la mijlocul lunii aprilie“. 

Secţie de politraumatologie

Imagine indisponibilă

Şeful Secţiei de Ortopedie nu vrea să se oprească aici. Aceasta speră că în curând se va înfiinţa o secţie de politraumatologie: „Pentru înfiinţarea Secţiei de politraumatologie ar fi nevoie de cel puţin un milion de euro. E nevoie de angiograf şi aparatură pentru neurochirurgie. Un chirirug vascular sau un neurochirurg nu vine dacă nu-i oferi condiţii. Fără condiţii nu vine nimeni. În şase luni această secţie ar putea fi deschisă dacă există voinţă politică şi deschidere din partea colegiilor. O să întâmpinăm multe probleme din partea colegilor medici, pentru că este un concept nou şi de foarte mulţi nu vor fi de acord în cadrul Consiliului nostru medical. (...) Ne mor pacienţii la urgenţe. Atunci când există victime ale accidentelor rutiere sau cădere de la înălţime, pacienţii nu mai reuşesc să ajungă la Bucureşti. Trebuie operat în spitalul tău şi trebuie operat în primele ore sau zeci de minute, pentru că dacă se aşteaptă preluarea cu elicopterul sau cu ambulanţa se poate să fie prea târziu“. 

Bogdan Niculescu a mai precizat că fiecare şef de secţie poate să se implice ca lucrurile să se schimbe: „Schimbarea trebuie să vină de la noi. Eu cred că, dacă îşi doreşti să faci ceva, este posibil cu participarea privaţilor sau a politicului. Mă refer la simpli medici şi la şefii de secţie“. 

„Într-o sală de operaţie se prelingea apa din tavan“ 

Mihai Zidărescu, unul dintre sponsori, a fost uimit să constate că într-o sală de operaţie se prelingea apa din tavan: „Totul a fost la vedere, ceea ce ne-a determinat să susţinem financiar, lucru pe care o să-l facem şi altădată. Am fo neplăcut suprins să văd că într-o sală de operaţie la un moment dat erau infiltraţii în tavan şi lângă masa de operaţie piucura mereu apă. Nu m-am gândit vreodată că poate exista aşa ceva. M-a uimit şi acesta a fost unul dintre motivele pe care am vrut să mă implic financiar. Ceea ce s-a realizat acum rivalizează cu ceea ce este în orice spital de top în România. Sunt mândru de ceea ce s-a făcut şi vom beneficia, într-un fel sau altul toţi. Trebuie să fim în continuare alături de astdel de oameni“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite