Dosare penale pentru doi patroni din Vladimir și Bâlteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi patroni din Vladimir și Bâlteni sunt cercetați penal pentru evaziune fiscală, după ce polițiștii și comisarii Gărzii Financiare au descoperit mai multe înscrisuri cu vânzări care nu se regăseau în contabilitate.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, împreună cu  comisari din cadrul Gărzii Financiare Gorj, au efectuate acțiuni de control pe raza localităților Turceni, Bâlteni, Plopşoru, Ioneşti şi Borăscu pentru prevenirea, verificărea legalităţii actelor de comerţ, comiterea infracţiunilor comise cu violenţă şi identificarea persoanelor urmărite.

La un magazin din comuna Vladimiri, oamenii legi au descoperit mai multte înscrisuri în care erau menționate înscrisuri cu vânzări care nu erau evidenâțiate în contabilitate. „Au fost identificate înscrisuri ce conţineau evidenţe extracontabile, reprezentând activitatea comercială desfăşurată la acest punct de lucru, respectiv veniturile realizate în perioada 18.06.2012 – 02.11.2012, rezultate din comercializarea produselor alimentare care nu au fost înregistrate în evidenţele contabile. S-a luat măsura ridicării acestor înscrisuri în vederea continuării cercetărilor, prejudiciul cauzat fiind în curs de estimare. În cauză a fost întocmit dosar penal, faţă de P. D., de 45 ani, din comuna Vladimir, sat Andreeşti, jud. Gorj, administratorul societăţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală“, a spus George Neagoe, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

De asemenea, la punctul de lucru aparţinând unei societăţi comerciale de pe raza comunei Bâlteni au fost identificate înscrisuri ce conţineau evidenţe extracontabile reprezentând activitatea comercială desfăşurată la acest punct de lucru, din comercializarea produselor alimentare care nu au fost înregistrate în evidenţele contabile în perioada ianuarie-octombrie 2012. „S-a luat măsura ridicării acestor înscrisuri în vederea continuării cercetărilor, prejudiciul cauzat fiind în curs de estimare. În cauză s-a întocmit dosarul penal, faţă de B.S., de 44 ani, din comuna Bâlteni, judeţul Gorj, administratorul societăţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală“, a menționat George Neagoe.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.000 lei. A mai fost dispusă măsura suspendării activităţii pe o perioadă de trei luni a trei societăţi comerciale şi indisponibilizat în vederea confiscării a sumei de 3.300 lei reprezentând bani nefiscalizaţi. Au fost ridicate în vederea confiscării 200 pachete de ţigarete, diverse mărci, şi 416 kg legume pentru care nu au fost prezentate documente justificative.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite