Lucrările de înlocuire și extindere a canalizării şi alimentării cu apă din Târgu-Jiu, trase pe linie moartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările sunt blocate
Lucrările sunt blocate

Contractul cu firmele care au câștigat licitația pentru înlocuirea și extinderea rețelelor de canalizare și alimentare cu apă potabilă din municipiul Târgu-Jiu a fost reziliat de «Aparegio». Investiția ar fi trebuit să se încheie până acum, dar numai o mică parte din lucrări au fost executate.

Consorțiul format din firmele Energoconstrucția București, Sinco Service din Craiova și Presanistas din Târgu-Jiu au realizat până acum doar 12% dintre lucrări, motiv pentru care contractul a fost reziliat. Primele două au intrat în procedură de insolvență din cauza datoriilor pe care nu au mai putut să le achite. Valoarea contractului încheiat cu cele trei societăți a fost de 297 miliarde de lei vechi. „Supervizorul acestui contra a stabilit o valoare iniţială de 400 miliarde de lei, dar s-a sublicitat pentru ca să câştige contractul. E singurul contract cu care avem probleme şi ghinionul face ca să fie chiar în municipiul Târgu-Jiu“, a declarat Ion Popescu, directorul Aparegio.
Acesta a spus că procedura pentru organizarea unei licitaţii va începe în cel mai scurt timp, astfel încât, din primăvara anului viitor, lucrările să se poată relua: „Inginerul care supraveghează această lucrare va face o determinare a lucrărilor care au fost executate şi a celor care au rămas de realizat, după care se va scoate din nou lucrarea la licitaţie. Toate costurile vor fi suportate de consorţiul format de cele trei firme. În cazul în care licitaţia va fi câştigată la un preţ mai mare faţă de contractul încheiat anterior, atunci diferenţa de preţ va fi suportată tot de cele trei firme“.

Lucrările sunt finanțate printr-un program al Uniunii Europene. Lucrările se desfăşoară în alte patru oraşe din județul Gorj: Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni, Motru şi Bumbeşti Jiu. „Singura problemă este, din păcate, în Târgu-Jiu, unde constructorul nu a respectat termenele şi a executat doar o mică parte din lucrări. Pentru că lucrarea este finanţată din fondurile europene, decontarea se face după fiecare etapă de lucru. Lucrările sunt executate în celelalte patru oraşe de către ACH Bucureşti“, a mai precizai Ion Popescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite