Muntele Dălbanu din zona Rânca, moștenit de medicul ginecolog Pătrășcoiu și de rudele lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Pătrășcoiu
Dumitru Pătrășcoiu

Dumitru Pătrășcoiu, șeful Secției de Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, deține, împreună cu rudele sale, un munte întreg în zona Rânca, în suprafață de 800 de hectare.

Cunoscutul medic spune că muntele este moștenit de la bunicul său, care are peste 25 de urmași: „Muntele este moștenire de la bunicul meu. Nu sunt singurul moștenitor, pentru că bunicul a avut opt copii și fiecare a avut câte doi sau trei urmași“. Acesta precizează că moștenitorii încă se judecă pentru retrocedarea întregii suprafețe cu Primăriile Novaci și Baia de Fier: „Nu am primit tot terenul pe care l-am revendicat. Suntem încă în litigiu pentru anumite suprafețe de teren. Ne judecăm cu Primăriile Novaci și Baia de Fier. Procesul este rolul instanței de judecată a Judecătoriei Novaci. Am obținut titlu de proprietate, dar este contestat. Avem documente și nu există altă posibilitatea decât aceea să primim moștenirea lăsată de bunicul nostru“.

Medicul Pătrășcoiu este nemulțumit că vegetația forestieră de pe munte a fost tăiată încă din perioada comunistă: „Două-treimi e tăiat de comuniști. Tata a intrat în colectiv cu atelaje, vaci, boi, putini, pământ și nu i-a mai dat nimeni ceva înapoi. Nu are rost să apelăm la justiție pentru despăgubiri. Probabil că are o valoare mare, dar nu m-am gândit cum o să-l valorific. Să-l primim noi și pe urmă o să vedem ce o să facem cu el“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite