Președintele PNL Gorj, liber să părăsească municipiul Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dian Popescu și fratele său
Dian Popescu și fratele său

Instanța de judecată a Tribunalului Gorj a admis acțiunea lui Dian Popescu, președintele PNL Gorj, împotriva deciziei Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, de prelungire a interdicției de a părăsi localitatea cu încă 30 de zile.

Astfel, liderul PNL Gorj are voie să părăsească municipiul Târgu-Jiu. Numai că procurorii pot să atace sentința Tribunalului Gorj cu recurs la Curtea de Apel Craiova. Dian Popescu este acuzat de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, şi fratele său Gabriel au fost reţinuţi iniţial în dosarul în care a fost arestat primarul comunei Peştişani, Florin Pavel. Ulterior, în 5 iulie, Tribunalul Gorj a decis ca cei doi să fie anchetaţi în libertate. Potrivit procurilor, Dian Popescu l-a sponsorizat pe primarul Pavel cu suma de 70 milioane lei vechi în campania electorală, după care societatea lui a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru construirea unui stadion. Construirea stadionului a început în anul 2008 și nu este finalizat nici până acum.

Construcția a început în anul 2008 construirea unui stadion în localitatea Peştişani, lucrările nefiind terminate nici în prezent, deşi aveau că termen de execuţie un an. Cu toate acestea, firma respectivă a încasat pentru lucrări neexecutate circa 150.000 de lei, conform unui raport al Curţii de Conturi, aflat la dosarul instrumentant de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite