Expertiza din dosarul Pavel-Popescu, efectuată de șase specialiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Pavel
Florin Pavel

Oamenii legii așteaptă întocmirea expertizei, pentru a dispune măsurile legale care se impun în acest caz. Doi experți numiți de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj și încă alți patru propuși de părțile din dosar efectuează expertizele din acest caz.

În acest dosar penal se vizează construirea stadionului din comuna Peștișani și a unui campus școlar, precum și întocmirea unui contract de cesiune de creanțe. Cu toate acestea că șase specialiști se ocupă de întocmirea expertizei, finalizarea acesteia trenează, pentru că acesta ar fi trebui încheiat până la sfârșitul lunii trecute. Din acest motiv, experții au primit citații prin care sunt așteptați să se prezinte mâine la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru a prezenta concluziile expertizelor.

Cercetările în acest dosar sunt coordonate de procurorul Gheorghe Emil Moța, cel care aspiră la funcția de procuror general al României, candidatura acestuia fiind acceptată. Până la sfârșitul acestei luni se va cunoaște noul procuror general al României. Dosarul s-a constituit ca urmare a unui autodenunț depus de Doru Șerban, aflat în arest preventiv și trimis în judecată pentru cămătărie și spălare de bani.
Până acum, s-a dispus începerea urmăririi penale față de primarul comunei Peștișani, Florin Pavel, aflat în stare de arest preventiv, Dian Popescu, președintele PNL Gorj, și Gabriel Popescu, fratele acestuia, patronii societății Maserati, Dumitru Pîrvulescu, secretar general adjunct al Ministerului de Finanțe, Dan Floarea, patronul firmei Tech Safety, și împotriva a doi funcționari din cadrul Primăriei Peștișani, care ar fi semnat mai multe procese verbale despre care există suspiciuni de fals.
Acuzațiile care au fost formulate constau în dare și luare de mită, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și complicitate la această infracțiune, trafic de influență, fals și uz de fals.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite