Șeful biroului Serviciilor Secrete Americane de la București: „România este un paradis al infractorilor din domeniul informatic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darren Wait spune că pedepsele aplicate sunt prea blânde
Darren Wait spune că pedepsele aplicate sunt prea blânde

Darren Wait, șeful Serviciile Secrete American de la București, partricipă în aceste zile la o conferință internațională care are ca temă criminalitatea informatică. La această întâlnire mai sunt prezenți aproximativ 150 de procurori, judecători, polițiști, reprezentanți ai Serviciilor Secrete Americane, precum și specialiștii ai companiilor care se ocupă cu transferul electronic de bani sau comerțul electronic.

Darren Wait a declarat că instanțele de judecată din România pronunță legi prea blânde împotriva celor care comit infracțiuni informatice, iar mesajul transmis este acela că țara noastră s-a transformat într-un adevărat paradis al acestor persoane care comit ilegalități: „Sunt mulțumit de sentințele date în Statele Unite, iar instituțiile transmit mesajul corect prin aplicarea pedepsei maxime. Ceea ce trebuie să ne îngrijoreze este de ce inculpații trebuie trimiși în Statele Unite pentru a primi pedepse maxime și nu știu de ce nu se poate aplica acest lucru aici și acest lucru trimite un mesaj greșit către comunitatea infractorilor și transformă România într-un paradis al infractorilor din domeniul informatic“.

Șeful Serviciilor Secrete al SUA de lșa București a spus că mesajul care trebuie transmis către infractori este acordarea de pedepse aspre: „O modalitate de a combate acest fenomen este acordarea de pedepse foarte mari, astfel încât să se transmită un mesaj infractorilor să nu mai comită astfel de pedepse. Pe baza experiențelor de investigații șri8m că indivizii care acționează în această comunitate au abilități tehnice și sunt inteligenți,. Procurorii și judecătorii trebuie să transmită mesajul corect și pot transmite mesajul corect prin aplicare de sentințe mai dure. Acestea sunt recomandările noastre, din punct de vedere al legislației americane“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite