Fermieri europeni pe modelul de la italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei fraţi din Curtişoara au înfiinţat o fermă cu experienţa şi banii câştigaţi în străinătate. Vernel, Mihai şi Liviu Pătruică au „furat“ secretul succesului de la agricultorii din Peninsulă şi au mizat pe investiţii în utilaje moderne, importate din Germania şi Italia.

Cu ajutorul fratelui lor mai mic, Vernel şi Mihai Pătruică, în vârstă de 41, respectiv 34 de ani, au reuşit să-şi pună pe picioare propria afacere, cu bani câştigaţi peste hotare. Au muncit mult, dar acum sunt proprietarii unei ferme de creştere a vacilor de lapte aflată în localitatea Curtişoara, la 10 kilometri de Târgu-Jiu.
Mihai a lucrat timp de cinci ani, iar Vernel chiar 15 la o firmă de construcţii din Italia. Lună de lună, lefurile le-au trimis fratelui lor, Liviu, de 29 de ani, care s-a ocupat, în ţară, de întocmirea documentaţiei. Au revenit şi ei în ţară, în urmă cu doi ani, şi de atunci au achiziţionat 17 hectare de teren şi 40 de bovine din rasele Holstein şi Bălţată Românească. Din Italia şi-au cumpărat semănători pentru grâu şi porumb, un cultivator, o maşină pentru erbicidat, pompe de irigat, un tractor, o cositoare, un tanc de răcire a laptelui şi multe alte utilaje.

Află cum s-au gândit cei trei fraţi să diversifice piaţa de desfacere din săptămânalul ADS Târgu-Jiu! Publicaţia costă 0,9 lei şi se găseşte la toate chioşcurile de ziare din oraş.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite