Târgu-Jiu: Se întrece cu fratele său la concursurile de atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Se întrece cu fratele său la concursurile de atletism
Târgu-Jiu: Se întrece cu fratele său la concursurile de atletism

Atletul de 18 ani al clubului Pandurii e dispus la orice sacrificii, pentru sportul pe care l-a ales şi în care e deja campion naţional

Alin Drondoe a ajuns la atletism în urma unei selecţii, când era la şcoala generală. Prin clasa a VI-a, antrenoarea Viorica Ghican Dima  l-a văzut la ora de sport şi l-a luat la clubul Pandurii. După patru luni de sport a luat deja o primă medalie la cros, antrenorii săi fiind convinşi că va deveni campion şi nu s-au înşelat, antrenorul Ion Bură cooptându-l în grupa de performanţă, unde după şase luni de antrenamente a luat prima medalie de aur fiind chiar la patru secunde de un record naţional. La 18 ani se poate mândri că are zece medalii deja dintre care trei de aur, la indivdual şi echipe, fiind campion al României la Campionatele de sală.

A venit la antrenamente din prima zi de selecţie

Înainte de a fi descoperit de antrenoarea de la club, Alin nu făcuse nici un sport anume, doar că la orele de sport alerga cel mai bine. La selecţia de la şcoală a fost văzut dimineaţa, iar după-amiază a fost deja la primul său antrenament.
Antrenoarea Viorica Dima l-a chemat zilnc la pregătire şi l-a convins că poate avea un viitor în sport. De atunci nu a mai plecat de pe terenul de antrenament decât pe perioadele cât a avut unele probleme medicale, având de două ori mâna ruptă. Deşi nu ştia nimic despre acest sport, altetismul l-a acaparat rapid, şi în 2005 a devenit deja campion naţional: „După ce am luat prima medalie la copii, am ieşit campion naţional la sală în primul an de juniori III, deşi nimeni nu se aştepta pentru că la Târgu Jiu nu erau condiţii de antrenamente în sală”.

Mai are un frate atlet cu care se întrece deseori

Alin mai are un frate care face atletism şi a fost şi el campion naţional cu echipa de cros. E mai mic cu doi ani şi a venit la atletism în aceeaşi zi cu el. Pe parcurs fratele cel mare s-a impus şi a câştigat mai multe titluri. „Au fost mai multe concursuri în care am alergat împreună, dar în nici unul nu m-a bătut, poate şi pentru că e mai mic, dar la antrenamentele de la început mă bătea. Atunci nu ştiam cum să plec, nu cunoşteam tactici şi cum se face tactica de alergare. Acum suntem la grupe de vârstă diferite, dar de la anul vom fi amândoi la juniori I şi o să alergăm împreună şi vom face echipă şi la semimaraton şi la cros”.
 Familia a fost mulţumită de faptul că cei doi fraţi fac sport şi nu pierd timpul în alte moduri. „Pe parcurs au început să se opună, pentru că ei că din sport nu se poate face mare lucru, că sportul se face doar până la o vârstă, dar eu nu i-am luat în calcul şi am venit mereu la antrenament. Acum mă susţin, au înţeles că îmi place şi mă întreabă mereu dacă am nevoie de ceva”, mai spune Alin.


 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite