Șefii minerilor de la cariera Peșteana sunt cercetați de polițiști pentru că le-ar fi recomandat ortacilor să nu meargă la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șefii din minerit, cercetați de poliție
Șefii din minerit, cercetați de poliție

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Gorj a deschis o anchetă penală la cariera Peșteană din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), după ce în mass-media au apărut anumite declarații potrivit cărora s-ar fi încercat împiedicarea minerilor de a-și exercita dreptul de vot.

Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, a declarat că 15 angajați au fost audiați astăzi, trei dintre ei ocupând funcții de conducere. Unul dintre aceștia este Ion Borugă, directorul carierei Pinoasa, finul liderului de sindicat Marin Condescu. „Urmare a aspectelor prezentate în mass-media din care rezulta faptul că angajaţi ai unei unităţi miniere din judeţul Gorj nu îşi vor putea exercita dreptul de a participa la referendum, întrucât persoane din conducere le-ar fi luat cărţile de identitate, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj s-au sesizat din oficiu şi au constituit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 52 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj s-au deplasat la unitatea în cauză, unde au procedat la audierea a 15 angajaţi, dintre care 3 cu funcţii de conducere“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Potrivit acestuia, la nivelul unităţii miniere a fost dispusă o anchetă internă, rezultatul  urmând să fie pus la dispoziţia ofiţerilor de caz în perioada imediat următoare. „Poliţiştii continuă activităţile de cercetare pentru lămurirea întregii situaţii de fapt, iar la finalizarea anchetei vor înainta dosarul penal, cu propuneri legale,  Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu“, a precizat Daniel Tică.

Poliția s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute în mai multe publicații și posturi de radio. „Am auzit că li se spune oamenilor să lase buletinele în șalopetă sau în vestiare că nu lise întâmplă nimic. Le sugerează ca să nu fie forțați ca să le ia buletinele. Au venit la o comandă din aceasta mai aproape de bunăvoință pe care o arată ei față de oamenii pe care vor să-i blocheze“, a declarat pentru Radio Târgu Jiu, Ion Călinoiu, președintele executiv al PSD Gorj și al Consiliului Județean Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite