Sediul CEO va fi mutat în câteva săptămâni în clădirea SNLO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul CEO va fi în Piața Prefecturii
Sediul CEO va fi în Piața Prefecturii

Noua conducere a Complexului Energetic Oltenia (CEO) vrea să mute cât mai repede sediul celei mai mari unități economice din România în muniicpiul Târgu Jiu, așa cum s-a stabilit în ședința AGA.

Laurențiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia (CEO), a precizat că demersurile pentru mutarea sediului celei mai mari unități economice au început și că, în doar câteva săptămâni, sediul va fi mutat la Târgu-Jiu: „Există mai multe variante. Eu merg pe ideea de a nu cheltui nici un ban pentru un sediu nou, eventual o curățenie cu mătura. Am văzut tot felul de sedii frumoase ale CEZ și nu doresc nici să plătim chirii, așa că ne bazăm pe ce avem. Ne desfășurăm activitatea pe cinci județe și sunt atât de multe spații excedentare încât este absolut imposibil să nu găsim o variantă. Sediul care a fost votat și cu care se va merge este clădirea SNLO. Într-o lună, sediul va fi în clădirea SNLO“.

Mutarea sediului a fost supusă aprobării în ședința AGA de mai multe ori, dar nu s-a putut materializa. „Sediul nu se putea muta, deși 80% dintre acționari votaseră în favoarea mutării sediului la Târgu-Jiu, așa cum a cerut primul ministru. Din păcate, statutul elaborat de regimul cel vechi, care a vrut să-și securizeze zona ca să nu se poată face nicio mișcare, menționa că mutarea sediului nu se poate face decât cu aprobarea 90% din membrii acționariatului. 20% din firmă fiind în proprietatea Fondului Proprietatea, fără votul acestuia, care avea mai mult de zece la sută, nu se putea, iar Fondul Proprietatea a votat în repetate rânduri împotriva mutării sediului. La repunerea pe tapet a problemei mutării sediului, Fondul Proprietatea a fost de acord. A contat și faptul că s-a schimbat conducerea societății“, a spus Ciurel.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite