CEO a realizat un profit de 30 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Energetic Oltenia (CEO)  a înregistrat un profit, pe primele patru luni de funcționare, în valoare de 30 milioane de euro.

Premierul Victor Ponta a făcut cunoscut că CEO are de încasat datorii de la RAAN Drobeta Turnu Severin și Oltchim, în cuantum de 1700 miliarde de lei: „În patru luni de la înființare, CEO are un profit de 30 milioane de euro. (...) Există datorii de recuperat. CEO are de primit 1000 miliarde de lei de RAAN și 700 miliarde de la Oltchim“.

Daniel Chițoiu, ministrul Economiei, a precicat că profitul a fost înregistrat în condițiile în care piața de energie s-a liberalizat: „CE Oltenia a înregistrat profit și toate companiile producătorare de energie, ca urmare a liberalizării pieței la energie. Mai  mult decât atât, deși am avut o perioadă de o lună și jumătate în care am avut o fluctuație a prețului la energie pe piață, pe PZU și pe piața contractelor bilaterale, în sensul că au crescut prețul, în luna septembrie față de luna august, prețul la energia electrică vândută la liber a scăzut cu 4,4%, iar în octombrie față de septembrie a scăzut cu 4,8%. Liberalizarea pieței de energie nu a dus la creșterea prețurilor, cui la scăderea prețurilor. Efectul benefic al liberalizării pieței de energie a constat și în anularea contractelor cu băieții deștepți de la Hidroelectrica și de la celălalte companii

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite