GALERIE FOTO Centru de lux pentru bătrânii din Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul «Magnolia» oferă zilnic servicii pentru 40 de bătrâni
Centrul «Magnolia» oferă zilnic servicii pentru 40 de bătrâni

Centrul de Servicii Sociale și de Asistență pentru Bătrâni «Magnolia» a fost inaugurat astăzi, în prezența oficialităților locale și a bătrânilor. Stabilimentul se afla în spatele Autogării din Târgu Jiu și a fost amenajat într-o centrală termică de cartier dezafectată.

40 de bătrâni care nu mai au niciun sprijin își vor putea petrece ziua în noul centru, unde vor beneficia de asistență și de sprijin pentru a putea . În plus, cinci asistenți sociali vor merge în fiecare zi acasă la trei bătrâni pentru a-i consilia și ajuta. Centrul este dotat cu o sală multifuncțională cu o capacitate de 200 de locuri, unde pot să aibă loc întâlniri, diverse festivități și cursuri de dans. De asemenea, vârstnicii mai au la dispoziție un spațiu dotat cu scaune, canapele, mese și televizoare. Totodată, situația bătrânilor va fi monitorizată de către asistenții sociali. De menționat este că toate încăperile sunt dotate cu aparate de aer condiționat.
Centrul «Magnolia» este destinat bătrânilor singuri, care nu mai au niciun fel de sprijin. Sala multifuncțională este dotată cu oglinzi pentru că intenționăm să organizăm aici cursuri de dans. Avem toată intrastructura necesară pentru ca să-i ajutăm pe acești oameni“, a spus Teodora Ciobanu, director al Direcției de Asistență Socială.

CLICK PE POZE PENTRI GALERIE FOTO

Panglica inaugurală a fost tăiată de primarul Florin Cârciumaru În sală se pot desfășura cursuri de dans Sala principală este dotată cu televizoare si canapele

Bătrânii au fost impresionați de noul centru. „Este foarte frumos. Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Primăria Târgu-Jiu s-a ocupat mereu de noi și ne-a băgat în seamă“, a spus Gheorghe Pasăre, pensionar. Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a spus că urmează ca alte două centre destinate asistenței sociale să fie inaugurate în Târgu-Jiu: „Vreau s-o felicit pe doamna Corina Șuță, șefa Serviciului de Integrare Europeană, pentru acest proiect și pentru celelalte două centre care urmează să fie puse în funcțiune, unul pentru persoanele cu handicap și celălalt pentru copii și tineret. Primăria Târgu-Jiu a atras cele mai mari fonduri de la Uniunea Europeană dintre toate orașele din Oltenia, motiv pentru care am fost și decorat de domnul Traian Băsescu“.

Valoarea investiției s-a ridicat la suma de aproape 16 miliarde de lei vechi, din care aproape 450 milioane lei a reprezentat contribuția din bugetul local. În municipiul Târgu-Jiu mai funcționează cinci cluburi ale vârstnicilor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite