Primă de murături pentru angajații Complexului Energetic Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minerii vor beneficia de primă ca să-și umple cămările
Minerii vor beneficia de primă ca să-și umple cămările

Salariații Complexului Energetic (CE) Oltenia  Oltenia vor încasa în această lună o primă de murături în valoare de 725 de lei.

De această primă vor beneficia toți cei 19.000 de salariați din cadrul CE Oltenia în care au fost înglobate de la 1 iunie patru unități: SNLO, CE Rovinari, CE Turceni și CE Craiova. De această primă beneficiau doar angajații de la CE Rovinari și Turceni, iar după ce toate unitățile au fost comasate în noua structură, CE Oltenia, acest drept va fi acoprdat și celorlalți salariați proveniți de la celelalte structuri. „Este un stimulent financiar de 725 de lei ce va fi plătit în cursul luni septembrie la toţi angajaţii din Complexul Energetic Oltenia şi este o consecinţă a negocierilor pe care le-am avut cu administraţia. Era firesc să se acorde acest stimulent financiar pentru toţi angajaţii din CEO", a spus Viorel Temelescu, vicepreședintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia. Angajații CE Oltenia beneficiază și de alte prime, care sunt oferite de Paşti, de Crăciun şi de Ziua Minerului. De asemenea, de 8 martie, angajatele primesc 150 de lei în plus la salariu, iar de 1 iunie, copiii angajaților beneciază de cadouri.

Liderul de sindicat speră că salariile în cadrul CE Oltenia se vor uniformiza de anul viitor: „De anul viitor, sperăm noi să reuşim să obţinem şi o uniformizare a salariilor pentru că, în prezent, sunt diferenţe destul de mari între aceleaşi categorii de salariaţi, care provin însă de la subunităţi diferite din cadrul companiei. În noiembrie vom începe negocierile la noul contract colectiv de muncă şi atunci sperăm să lămurim şi aceste aspecte".
În urma negocierilor purtate în ultima perioadă între administrație și sindicate, salariilor angajaţilor din CEO vor crește cu 3% din luna septembrie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite