Un bătrân care a blocat activitatea carierei Jilț Nord este cercetat pentru distrugere și semnalizare falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activitatea carierei a fost blocată
Activitatea carierei a fost blocată

Un bătrân în vârstă de 75 de ani, din comuna Mătăsari, este cercetat pentru distrugere și semnalizare falsă, după ce a blocat activitatea Carierei Jilț Nord. Vasile Brădescu a blocat drumul de acces spre carieră și calea ferată pe care se transportă cărbune pe motiv că acestea se află pe terenul său.

Bătrânul susține că cele două căi de acces ale Carierei Jilţ Nord sunt pe terenul său în suprafața de aproape 9000 metri pătrați, conform unei hotărâri judecătorești definitive, irevocabilă şi cu titlu executoriu. Vasile Brădescu vrea zeci de mii de euro și locuri de muncă pentru rudele sale.
Reprezentanţii unei exploatări miniere au sesizat poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari şi Postului de Poliţie Mătăsari că o persoană în vârstă de 75 ani, a construit un gard din plasă de sârmă peste calea ferată uzinală a unităţii.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, a rezultat faptul că B.V., bazându-se pe faptul că deţine o sentinţă civilă emisă de Judecătoria Motru, definitivă şi irevocabilă, a construit un gard din plasă de sârmă peste calea ferată uzinală, lângă depozitul de cărbune al carierei respective, împiedicând circulaţia feroviară. De asemenea, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţinea un proces-verbal de punere în executare a sentinţei civile. Poliţiştii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere şi semnalizare falsă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propuneri legale“, a spus Romina Dochian, purtător de cuvânt al Poliției Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite