GALERIE FOTO Sculptorii de la tabăra internațională «Brâncușiana» au început munca de creație

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sculptorii au început munca de creație
Sculptorii au început munca de creație

Opt sculptori din țară și străinătate participă la cea de-a X-a ediţie a Simpozionului internaţional de sculptură „Brâncuşiana“ 2012, care a început astăzi, 1 august, și se va încheia peste trei săptămâni.

Artiștii din străinătate provin din Egipt, Bulgaria, Elveţia. Lucrările realizate de aceștia vor fi donate municipalității și vor fi expuse în noul muzeu al artei moderne care va fi amenajat pe insulița de pe Jiu, de lângă Parcul Central.

Le urez bun venit tuturor! Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu şi Primăria Târgu Jiu, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Gorj a UAP, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” şi Societatea Română de Radiodifuziune organizează la Târgu Jiu Simpozionul Internaţional de Sculptură „Brâncuşiana”, a spus Adina Andrițoiu, directorul directorul interimar al Centrului de Artă Constantin Brâncuși.

Click pe fotografii pentru a vedea fotogaleria



La ediţia din acest an vor participa cinci artişti plastici profesionişti din România: Paul Popescu în calitate de curator-participant, Răzvan Nicolae Mincu, Vasile Soponariu, Eugen Bârzu, Sergiu Sălişte şi trei sculptori din străinătate: Emil Bachiysky din Bulgaria, Omar Toussoun din Egipt şi Ilie Berindei din Elveţia”, a spus Adina Andrițoiu, directorul interimar al Centrului Brâncuși. „Sunt pentru prima dată în Gorj, la această tabără și mă bucur că sunt aici. Este o plăcere să sculptez și să las aici o sculptură a mea, aici, în orașul marelui Brâncuși”, a spus sculptorul Emil Bachiyski, din Bulgaria.
 

O parte dintre artiștii participanți Sculptorii au început munca de creație Deschiderea taberei de sculptură a avut loc astăzi
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite