UPDATE Atac cu sticle incendiare asupra Primăriei Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a fost stins de pompieri
Incendiul a fost stins de pompieri

Un bărbat a atacat cu sticle incendiare sediul Primăriei Târgu-Jiu. Poliția l-a reținut pe piroman și a declanșat o anchetă.

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din judeţul Hunedoara, este autorul a două incendii pe care le-a provocat azi noapte în municipiul Târgu-Jiu.
Prima dată, bărbatul, care se afla în stare de ebrietate, a incendiat un garaj din cartierul CAM. Pompierii au intervenit şi au reuşit să stingă incendiul. În jurul orei 4.50, acelaşi individ a aruncat cu substanţe inflamabile pe uşa Primăriei Târgu-Jiu, dar focul a fost stins rapid de paznici. Piromanul a fost prins de poliţişti câteva ore mai târziu.

Ora 10.00

„Este audiat la această oră pentru două fapte de distrugere“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Ora 12.30

Mircea Lăceanu a povestit totul cu multă seninătate, când a fost dus de poliţişti la locul incendiilor pentru a efectua reconstituirea faptelor. Omul străzii era într-un fel bucuros pentru că îşi găsise un adăpost: la puşcărie. Bărbatul, născut în comuna Crasna, judeţul Gorj, dar cu domiciliul în localitatea hunedoreană Călan, trăia de mai mulţi ani pe străzile din municipiul Târgu-Jiu. Mircea Lăceanu a povestit că îşi găsise un adăpost într-un garaj din zona CAM, unde dormea pe timpul nopţii, dar care urma să fie demolat de primărie. Bărbatul spune că a fost în audienţă la primarul municipiului Târgu-Jiu, pentru a-i cere să fie primit la Centrul pentru persoane fără adăpost, dar i s-a solicitat să-şi întocmească un dosar. Boschetarul s-a revoltat şi a vrut să se răzbune pe conducerea primăriei,aşa că a incendiat garajulşi, apoi, uşa sediului primăriei.

Ora 13.00

Imaginile cu momentul izbucnirii incendiului la sediul primăriei au fost date publicităţii. Pe imagini se observă cum focul arde timp de numai câteva secunde, pentru că paznicii primăriei l-au stins la scurt timp.

Ora14.00

Procurorii au decis ca piromanul să fie prezentat mâine dimineaţă cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite