FOTOGALERIE Consultații gratuite pentru bolnavii de cancer din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic din București a oferit, ieri, consultații gratuite bolnavilor de cancer din județul Gorj. Acțiunea s-a desfășurat prin intermediul Asociației Române de Oncologie «Sfânta Ana».

Mai mulți bolnavi au beneficiat de consultații gratuite oferite de medicul Oana Udrică, specialist chirurgie vasculară la Spitalul Clinic de Urgență “Sfantul Ioan” din București. Consultațiile  au fost acordate prin intermediul Asociației Române de Oncologie “Sfânta Ana”. „Au fost consultați, de asemenea, bolnavi cu diagnostic diferit de cel de cancer, dar care prezentau afecțiuni vasculare și a căror stare de sănătate sau financiară permite cu foarte mare greutate deplasarea în alte centre medicale. Controlul medical din punct de vedere vascular și tratamentul adecvat, acolo unde se impune, este necesar bolnavilor diagnosticați cu cancer, mai ales în perioada chimioterapiei, dar și ulterior. Substanțele agresive continute de citostatice, care se administrează prin perfuzii, duc la deteriorarea gravă a venelor, dar și la alte afecțiuni. Chiar după numai câteva ședințe de chimioterapie, venele de la mâinile multor bolnavi sunt atât de afectate încât sunt folosite venele de la picioare pentru aplicarea perfuziei sau chiar un cateter central. Problemele de acest gen continuă, de cele  mai multe ori, și după încheierea tratamentului cu citostatice, refacerea venelor fiind un proces îndelungat, care poate dura ani“, a spus Bogdana Costoiu, președinta Asociației.

Click pe poze pentru a vedea FOTOGALERIA

image
image
image

Medicul Oana Udrica va oferi în continuare consultații gratuite bolnavilor din Gorj, dar și din județele învecinate. Specialistul va veni de câteva ori pe an la Târgu-Jiu, pentru a examina persoanele cu afecțiuni vasculare înscrise în Asociația Română de Oncologie “Sfânta Ana”. „Doresc să ajut pacienții din zonă, mai ales pentru că originile mele sunt aici, sunt din Gorj, dar și pentru faptul că în Târgu- Jiu nu există medici specializați în chirurgie vasculară. Voi face tot posibilul ca, periodic, să examinez pacienții cu probleme din această zonă”, a spus Oana Udrica.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite