Tinerii târgujieni, încurajați să se implice în acțiuni de voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii sunt așteptați să se implice în acțiuni de voluntariat
Tinerii sunt așteptați să se implice în acțiuni de voluntariat

Asociația Drumeții Montane va amplasa un punct de informare în centrul orașulul Targu Jiu, în perioada 29 august – 30 august, pentru a promova voluntariatul la nivel de județ.

Proiectul este denumit «Voluntar pentru Viitor» și este finanțat de către Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret. La nivelul județului Gorj nu există o bază de date interactivă, care să cuprindă tinerii interesați să participe la activități de voluntariat, precum și organizatiile de tineret ce realizeaza astfel de activități. În cadrul proiectului, Asociația Drumeții Montane dorește ca numărului de voluntari să crească și ca aceștia să se înscrie, în funcție de domeniul în care doresc să activeze, în diferite acțiuni. În acesta scop a fost creat și un site, voluntaringorj.ro. Proiectul se adresează persoanelor între 14 și 35 ani.

Prin intermediul acestui site, ONG-urile din județul Gorj pot publica evenimente, diverse activități, în acest mod, voluntarii înscriși pot opta să participe la acțiunile care se vor desfășura. Aceștia vor putea participa la activități de voluntariat precum: asistență și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar și altele.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite