La 27 de ani, şefă la vistieria Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra liberală Andreea Lambru a fost numită secretar general adjunct al Guvernului, în locul incompatibilului Dan Mihalache.

La doar 27 de ani, Andreea Lambru, fost secretar general adjunct al PNL, a fost desemnată ieri să ocupe aceeaşi funcţie, însă în cadrul Guvernului, în locul colegului ei, Dan Mihalache, demis luni de premierul Victor Ponta.

Considerată o speranţă a liberalilor, tânăra brunetă a fost implicată deja într-o serie de scandaluri legate de rapida ei ascensiune în partid.

În urmă cu doi ani, presa locală din Târgu-Jiu relata că între Andreea Lambru, pe atunci director de cabinet al secretarului general al PNL, şi proaspăt alesul preşedinte al filialei Gorj, Dian Popescu, ar exista o idilă.

Publicaţia „Gorj-Domino" a prezentat chiar un episod care ar fi avut urmări asupra relaţiei oficiale pe care tânăra o avea la vremea respectivă cu avocatul Mihai Bălăşescu, pe atunci secretar general adjunct al PNL.

"Întrebați-l pe Ponta ce calități are"

Conform sursei citate, logodnicul Andreei, Bălăşescu,
l-ar fi găsit, într-o dimineaţă, pe liderul gorjean în apartamentul ei. A fost momentul în care cei doi au pus capăt relaţiei. Atât, Andreea Lambru, cât şi Dian Popescu au negat însă că ar avea o altă relaţie decât cea profesională, adică politică. Dian Popescu, candidat la un loc de senator în judeţul Gorj, a refuzat să comenteze numirea cunoştinţei sale într-un post-cheie din cabinetul USL: „Ce treabă am eu cu numirea secretarului general al Guvernului? Este apanajul premierului numirea.

Întrebaţi-l pe Ponta ce calităţi are! Ea este membru al organizaţiei PNL Bucureşti, aşa că n-am ce să comentez. Normal că o cunosc, pentru că e secretar general adjunct al partidului. Cine din PNL nu o cunoaşte? Am aflat şi eu din presă că Mihalache şi-a dat demisia şi că a fost numită Andreea Lambru".

Ascensiune fulgerătoare în PNL

Tânăra a fost adusă în partid de avocatul Mihai Bălăşescu, membru al organizaţiei PNL Sector 1. În perioada 2006-2007 a fost referent la Administrarea Domeniului Public şi Privat Sector 4, iar apoi, până în 2009, a fost project manager la Prospero Bucureşti.

Ascensiunea ei a început în 2009, când a fost pusă pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare. Tot atunci a devenit şi director de cabinet pentru Radu Stroe.

În 2011 a fost numită secretar general adjunct al PNL, iar în prezent ocupă şi funcţia de director comercial la Sucursala de Administrare şi Întreţinere a Fondului Imobiliar a RA-APPS.

Născută la 12 aprilie 1985, Andreea Lambru a absolvit cursurile Universităţii Româno-Americane, Facultatea de Economie Generală. Potrivit declaraţiei de avere, are un autoturism Peugeot 207, iar în anul fiscal precedent a încasat 29.389 de lei de la PNL.

De ce a fost demis Dan Mihalache

Premierul Victor Ponta l-a demis, luni dimineaţă, pe Dan Mihalache din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, din cauza recentelor declaraţii publice ale acestuia. „Secretarul general al Guvernului şi secretarul adjunct nu pot să exprime poziţii publice, se presupune că sunt ale mele şi ale Guvernului. În numele Guvernului vorbesc eu şi purtătorul de cuvânt, nu altcineva", a explicat liderul PSD motivele demiterii liberalului Mihalache.

Premierul a mai precizat că demiterea nu are nicio legatură cu solicitarea formulată în aceeaşi zi de preşedintele Traian Băsescu, care ceruse înlocuirea celor patru membri ai Guvernului, printre care şi Mihalache, în urma acuzaţiilor de incompatibilitate aduse de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Conducerea ANI a anunţat vineri că Mihalache s-a aflat în incompatibilitate din 10 mai până pe 8 iunie. El a cumulat atât funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cât şi cea de administrator al firmei DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, la care este acţionar.

La aflarea acuzaţiei, Mihalache a avut o reacţie dură, numindu-l pe Horia Georgescu, şeful ANI, „o jigodie frustrată". Tot vineri, liberalul a avut o replică şi la declaraţia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform căruia orice iniţiativă de a repune în discuţie modificarea Legii ANI ar fi o idee proastă şi ar putea pune în pericol parteneriatul strategic româno-american. „Pe mine mă lasă rece această declaraţie. Şi parteneriatul strategic româno-american", a spus Mihalache.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite