Află ce sentință a primit patroana societății Lexistar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Gorj a decis, marți seară, ca Maria Lupulescu, administrator al firmei Lexistar, să fie arestată preventiv pe o perioadă de 20 de zile.

În schimb, Ana Guță, consilier în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, a fost lăsată în libertate, dar a primit interdicția de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatelor Lupulescu Maria şi Guţă Ana, pentru 29 de zile. Potrivit procurorilor, faţă de Marian Lupulescu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la fals intelectual. „Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj că există probe şi indicii temeinice în sensul că aceasta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Târgu-Jiu, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada 2010-2012 a comercializat mărfuri în valoare de 6.227.584 lei fără a înregistra veniturile obţinute, pentru care a întocmit în fals documente ce atestau distrugerea sau livrarea către terţe persoane juridice, în acest mod sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat cu  suma de 1.286.751 lei. Totodată, aceasta a determinat pe învinuiţii Guţă Ana, Firiza Dumitru şi Băbău Rodica, medici veterinari în cadrul D.S.V.A. Gorj, să întocmească documente false în baza cărora a diminuat stocul scriptic de mărfuri până la valoarea zero. Totodată, în data de 10.04.2012 inculpata Lupulescu Maria a dat dispoziţie compartimentelor administrativ contabilitate din cadrul societăţii comerciale în vederea corectării stocului scriptic, în balanţa lunii martie 2012 cu cantităţile de marfă, carne şi produse din carne, ce se regăsesc în cele două certificate sanitar-veterinare şi nota de inspecţie întocmite în fals de către învinuiţii Guţă Ana şi  Firiza Dumitru, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat“, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Parchetul a început urmărirea penală împotriva Anei Guţă pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual şi complicitate la evaziune fiscală. „S-a reținut de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj că există probe şi indicii temeinice, în sensul că aceasta, în calitate de medic veterinar, în timpul controlului efectuat în cursul lunii aprilie 2012 de către Garda Financiară –Secţia Gorj la societatea comercială administrată de inculpata Lupulescu Maria, a întocmit în fals nota de inspecţie nr. 123 din 03.06.2011, prin care se constata în mod fictiv alterarea a 20 de tone de carne şi preparate din carne, notă care a fost înmânată inculpatei Lupulescu Maria şi în baza căreia aceasta a diminuat stocul scriptic al societăţii până la valoarea zero, ajutând-o în acest fel să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. Urmărirea penală continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor inculpate sau învinuite în cauză şi adoptării măsurilor legale“, se mai precizează în comunicatul parchetului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite