Târgu-Jiu: Amelia Racea vrea să devină a doua Nadia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana europeană la bârnă, gorjeanca Amelia Racea, s-a născut la Plopşoru şi a început gimnastica la şase ani la un club din Deva, acolo unde a cerut părinţilor să o ducă după ce a urmărit la televizor Jocurile Olimpice de la Sidney.

Gorjeanca Amelia Racea scrie istorie în gimnastica românească. Tânăra gimnastă din Plopşoru a salvat onoarea delegaţiei României care a participat săptămâna trecută la Campionatele Europene de la Birmingham. Amelia a câştigat singura medalie de aur ce a revenit româncelor la europenele din acest an, clasându-se pe locul I la bârnă.

Chiar dacă e la ora debutului la senioare, fosta vicecampioană de junioare din 2008 s-a dovedit bine pregătită şi stăpână pe ea chiar dacă a fost nevoită să intre prima în concurs, apoi să aştepte evoluţiile celorlalte şapte concurente pentru a afla dacă va putea păstra prima poziţie. Deşi ea nu se calificase pentru finala de la bârnă, Amelia a fost ajutată să ia aurul şi de accidentarea Anei Porgras pe care a înlocuit-o. Nota 14,400 a recompensat cel mai bun exerciţiu din finală iar Amelia Racea a reuşit să aducă cea de-a noua medalie de aur obţinută de gimnastica din România.

Antrenorii Ameliei se aşteptau ca tânăra să obţină o astfel de performanţă, ea fiind un exemplu de seriozitate şi de mobilizare atunci când participă la concursuri. Antrenorul de la junioare de la CS Cetate Deva, acolo unde tânăra s-a pregătit în ultimi ani, Florin Cotuţiu, spune că Amelia şi-a dorit mereu să ajungă la marea performanţă: „E o fată care gândeşte foarte matur. Se mobilizează excelent în concursuri. Când era la lotul de junioare tot timpul spunea că vrea să devină a doua Nadia”. Fostul antrenor a mai precizat că Amelia are preocupări normale în afara sălii de antrenamente, îi place să asculte muzică, să iasă cu prietenele, să-şi cumpere câte un parfum atunci când pleacă în străinătate sau să navigheze pe internet.



image
image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite