Localnicii din Turceni, "convinşi" să voteze pe 10 iunie cu o tombolă cu televizoare şi maşini de spălat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Turceni a alocat 100.000 de lei pentru organizarea unei tombole prin care să fie premiaţi, cu maşini de spălat sau televizoare, cetăţenii care vor vota în 10 iunie, primarul liberal Ion Iordache spunând că a iniţiat acest proiect pentru a asigura liniştea în campania electorală.

Primarul Ion Iordache a declarat, vineri, că el nu mai candidează pentru un nou mandat şi că nu are niciun interes electoral, singura sa dorinţă fiind, atunci când a iniţiat proiectul de hotărâre, să asigure "liniştea" în campania electorală.

"Am discutat cu oamenii din oraş şi am propus pentru această tombolă suma de 40.000 de lei. Un consilier de la PDL a venit cu propunerea de 100.000 de lei, iar propunerea lui a fost votată. Nu au votat toţi consilierii, dar votul a fost dat de consilieri de la toate partidele politice, cu toţii au fost de acord, aşa că nu sunt discuţii pe această temă", a spus primarul, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, premiile tombolei organizate de autorităţile locale vor fi acordate în 20 iunie, la zece zile după alegerile locale. Până atunci, cetăţenii vor primi bilete la tombolă, pe care trebuie să le depună într-o urnă din care, apoi, va fi făcută tragerea la sorţi.

"Va fi o comisie de validare şi nimeni nu va fi îndemnat să meargă la vot. Cei care depun biletele pentru tombolă şi vor fi declaraţi câştigători vor trebui să facă însă dovada participării la vot. Oamenii au şi spus că este mai bună această formulă decât să vină partidele să care cu microbuzele alegătorii la urne. Cred că votul acesta va fi mult mai legitim", a mai spus primarul oraşului Turceni.

Premiile la tombola intitulată "Votează pentru viitorul localităţii tale" constau în maşini de spălat, televizoare şi laptopuri.

"Nu cred că există vreo familie în oraş care să nu aibă nevoie de un astfel de aparat electrocasnic", explică Ion Iordache, primar aflat la primul mandat, ales din partea PNL.

Iordache nu mai candidează pentru un al doilea mandat, dar îl susţine în alegeri pe viceprimarul liberal Dumitru Gâlceavă, menţionând că doreşte să devină consilier al acestuia în cazul în care va fi ales primar.

Subprefectul de Gorj Marcel Romanescu a declarat că Prefectura analizează posibilitatea atacării în contencios administrativ a hotărârii Consiliului Local Turceni.

"Nu am primit documentele care au stat la baza aprobării acestei hotărâri, dar le-am solicitat şi le aşteptăm. E foarte posibil să contestăm la instanţă hotărârea respectivă", a spus Romanescu.

Bugetul pe acest an al oraşului Turceni este de 20 de milioane de lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite