FOTOGALERIE: Steaua lui Brâncuși, prima de pe Aleea Celebrităților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleea Celebrităților a fost inaugurată, ieri, în centru municipiului Târgu-Jiu. Prima stea îi aparține lui Constantin Brâncuși, iar autoritățile au hotărât ca în acest an nimeni nu va sta alături de geniul sculpturii moderne.

Panglica inaugurală a fost tăiată de către primarul Florin Cârciumaru, președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, și de prefectul Claudiu Teodorescu. Aleea Celebrităților se află pe partea laterală a Catedralei Sfinții Voievozi din Piața Prefecturii. La eveniment au fost prezenți oameni de cultură, printre care s-a numărat Sorana Georgescu Gorjean, fiica inginerului care s-a ocupat de ridicarea Coloanei fără de Sfârșit.


Primarul Florin Cârciumaru a spus că destinul orașului nostru se leagă de Brâncuși: „În semn de respect pentru cel care a fost pentru toţi românii, marele sculptor Constantin Brâncuşi, de care se leagă în mare parte destinul oraşului nostru cultural, această manifestare începe cu inaugurarea aleii. Steaua dedicată marelui sculptor va atrage şi mai multe stele, dar era normal ca prima să-i fie dedicată marelui sculptor, într-un gest de apreciere şi respect pentru valorile lăsate”. 
Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, a spus că niciun alt județul Gorj are ceva unicat: „Nu se poate face nimic din punct de vedere al unei strategii prezente și viitoare dacă nu ții cont de valorile trecutului. Nu are nimeni ce avem noi: omul, artistul universal, Brâncuşi. Felicit pe toţi cei care ni s-au alăturat în acţiunea deschisă astăzi, Săptămâna Turismului Gorjenesc”.

Tot ieri, în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu a avut loc și deschiderea Târgului meşterilor populari de produse tradiţionale din Gorj şi a expoziţiei cinegetice.

image
image
image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite