Târgu-Jiu: 3600 de animale, declarate fictiv de agricultorii gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: 3600 de animale, declarate fictiv de agricultorii gorjeni
Târgu-Jiu: 3600 de animale, declarate fictiv de agricultorii gorjeni

Crescătorii de animale din judeţul Gorj au încercat să tragă în piept instituţia statului  care se ocupă de acordarea subvenţiilor agricole.

Crescătorii de animale au declarat cu aproximativ 3600 de ovine, caprine şi bovine mai mult decât deţin în realitate, pentru a beneficia de ajutoare financiare mai mari decât ar fi avut dreptul. Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj au finalizat acţiunea de control cu privire la corectitudinea datele declarate de agricultori. Constantin Negrea, directorul APIA Gorj, a spus că, în urma verificărilor efectuate, s-a constat faptul că peste 2600 ovine şi caprine au fost declarate fictiv, astfel că trei solicitări depuse de exploataţiile zootehnice au fost respinse. De asemenea, în ceea ce priveşte crescătorii de bovine, inspectorii APIA Gorj au descoperit că aproape 1000 de capete nu există în realitate, astfel încât au decis să respingă 13 cereri ca neîntemeiate. „Controlul s-a finalizat pe 15 septembrie şi apoi vom începe acordarea subvenţiilor“, a spus Constantin Negrea.

Mai multe solicitări pentru subvenţii

Crescătorii de bovine din judeţul Gorj au depus, în total, 8205 cereri, din care 13 au fost respinse. APIA Gorj va începe din data de 1 octombrie distribuirea subvenţiilor pentru 40.506 capete,  pentru fiecare animal fiind acordată o sumă de 490 de lei. De asemenea, la ovine şi caprine au fost depuse 604 de cereri pentru primirea de ajutoare , din care trei au fost respinse. Astfel, APIA Gorj va da subvenţii pentru  84.551 de ovine şi caprine, cu peste 2000 mai puţin faţă de solicitările depuse. „Faţă de alte zone ale ţării unde încercările de fraudare au fost şi de 40%, în Gorj nu s-au înregistrat foarte multe cazuri de acest fel. Constantin Negrea a precizat că, la ovine şi caprine, ajutoarele financiare vor fi acordate începând cu data de 1 octombrie. Acestea vor fi în sumă de 43 de lei pe cap de animal. Acesta a precizat că s-au înregistrat mai multe cereri faţă e anul trecut: „La caprine şi ovine s-au înregistrat cu 11% mai multe cereri faţă de anul trecut, în timp ce la bovine numărul solicitărilor s-a menţinut la acelaşi nivel“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite