Târgu-Jiu: 33 de morţi în accidentele rutiere produse în primele nouă luni ale anului 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: 33 de morţi în accidentele rutiere produse în  primele nouă luni ale anului 2009
Târgu-Jiu: 33 de morţi în accidentele rutiere produse în primele nouă luni ale anului 2009

Bilanţul accidentelor rutiere pentru perioada ianurie-septembrie 2009 este îngrijorător în Gorj. Pe raza întregului judeţ au fost înregistrate 73 de accidente rutiere, soldate cu decesul a 33 persoane şi rănirea gravă a altor 61 de gorjeni. Viteza constituie principala cauză care a dus la producerea acestor accidente rutiere grave.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008, numărul persoanelor decedate din accidente de circulaţie înregistrează o scădere de 23 %.  Primele trei cauze care au dus la producerea celor 73 de accidente rutiere sunt neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, conducerea imprudentă şi traversarea neregulamentară a pietonilor. Ca mod de producere, se păstrează şi de această dată tendinţa anului precedent, 30% dintre accidentele grave producându-se prin lovirea pietonilor, 23%  prin lovire în afara carosabilului, 14% prin răsturnare, iar 11% prin coliziune frontală. Îngrijorător este că  25% dintre accidentele rutiere grave s-au produs pe sectoare de drum unde depăşirea este interzisă, acestea fiind soldate cu 6 morţi şi 19 răniţi grav iar 63% dintre accidente s-au produs în zone fără restricţii de circulaţie, fiind soldate cu 24 morţi şi 35 răniţi grav.

Cel mai înfiorător accident s-a produs săptămâna trecută, la Drăgoieni

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din Târgu-Jiu a condus cu viteză spre moarte. Într-o curbă periculoasă la dreapta acesta a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă, intrând violent într-un copac. Şoferul Opelului a decedat pe loc iar maşina s-a rupt în două.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite