Află pe ce drumuri au fost înregistrate cele mai accidente rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
27 de persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere petrecute în județul Gorj
27 de persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere petrecute în județul Gorj

Statistica realizată pe primele opt luni ale acestui an de către Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj arată că cele mai multe accidente rutiere au avut loc pe Drumul Național (DN) 67 Drobeta Tr. Severin - Târgu-Jiu – Horezu - Râmnicu Vâlcea.

În perioada de referinţă, pe raza judeţului Gorj s-au înregistrat un număr de 72 de accidente rutiere grave din care au rezultat un număr de 27 persoane decedate şi 57 persoane rănite grav. 13 accidente soldate cu opt morţi și nouă răniţi grav au avut loc pe DN 67. Următorul drum în privința riscului producerii de accidente este DN 66 Filiaşi-Târgu Jiu-Petroșani-Hațeg-Simeria, pe care s-au produs nouă accidente, în urma cărora patru persoane și-au pierdut viața, iar alte nouă au fost rănite grav. DN 67 D Târgu Jiu - Baia de Arama – Băile Herculane pare cel mai sigur drum. Pe acesta au avut loc doar patru accidente rutiere soldate cu un singur mort și trei răniți grav.

În privința riscului producerii de accidente pe drumurile județene, cele mai multe au avut loc pe DJ 661 Ţânţăreni-Tg. Cărbuneşti-Crasna, unde s-au produs patru accidente soldate cu un mort și patru răniți grav. Și DJ 673A Trestioara-Mătăsari-Cîlnic poate fi considerat un drum periculos, pe acesta având loc trei accidente soldate cu decesul unei persoane și două victime rănite grav. Pe DJ 675B Târgu-Cărbuneşti – Ţicleni – Peşteana Jiu s-au pordus două accidente soldate cu două persoane decedate și alte două rănite grav.

Principale cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt: viteza neadaptată la condiţiile de drum, în 17% dintre cazuri, traversarea neregulamentară a pietonilor, tot în 17% dintre cazuri, conducerea sub influenţa alcoolului a dus la producerea a 14% dintre accindete şi pietonii aflați pe partea carosabilă, în 8% dintre cazuri.
Pietonii se fac vinovaţi, în primele 8 luni, de producerea a 25% din accidentele rutiere grave, având ca urmare decesul a 11 persoane şi rănirea gravă a șapte persoane.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite