Târgu-Jiu: Zeci de biclişti au participat la un marş pe străzile din Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Zeci de biclişti au participat la un marş pe străzile din Târgu-Jiu
Târgu-Jiu: Zeci de biclişti au participat la un marş pe străzile din Târgu-Jiu

Zeci de biciclişti au luat parte astăzi, de la ora 10, 00, la un marş pe străzile municipiului Târgu-Jiu, pentru a încuraja deplasarea cu mijloace nepoluante, dar şi pentru a trage un semnal de alarmă autorităţilor locale asupra faptului că nu există nici măcar o pistă destinată  bicicletelor.

Peste 60 de biciclişti au participat la un marş care a avut ca punct de plecare Liceul nr. 3 şi ca terminus sediul Primăriei Târgu-Jiu. Coloana de ciclişti a fost însoţită de echipaje de la Poliţia Comunitară şi Poliţia Rutieră. Acţiunea a avut loc în cadrul «Săptămânii Mobilităţii Europene“ şi a avut ca scop încurajarea deplasării cu mijloace nepoluante şi sensibilizarea autorităţilor locale în vederea amenajării unei piste pentru biciclişti.

Marşul a fost organizat de către Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj. Elisabeta Juveloiu, reprezentanta APM Gorj, a precizat că se va solicita conducerii Primăriei Târgu Jiu pentru amenajarea unei piste pentru deplasarea bicicliştilor: „Acţiunea a avut loc cu ocazia «Săptămânii Moblităţii Europene“, care are ca scop reducerea efectului de gaze cu efect de seră care rezultă în urma arderii combustibilului folosit pentru funcţionarea autovehiculelor. Vom solicita autorităţilor locale marcarea trotuarelor cu piste pentru biciclişti“.
Gabriel Sanda, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a precizat că cererea va fi analizată şi, în funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie, se va aproba ac această investiţie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite