Târgu-Jiu: Filmul Che-Argentinianul rulează la cinema Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Filmul Che-Argentinianul rulează la cinema Victoria
Târgu-Jiu: Filmul Che-Argentinianul rulează la cinema Victoria

Filmul "Che: Partea 1 - Argentinianul" este prima parte a operei biografice de mare amploare intitulată "Che" şi dedicată liderului revoluţionar marxist Ernesto Guevara de la Serna (Benicio Del Toro), un idealist care a crezut cu adevarat în posibilitatea instaurarii conceptului de egalitate între oameni. Preţul unui bilet este 4 lei, iar la redus 3 lei.

Prima parte a epopeei se axează pe revoluţia cubaneză şi îl urmareşte pe Ernesto "Che" Guevara de la prima sa întalnire cu Fidel Castro (petrecută în Mexic în anul 1955) pâna la debarcarea celor doi şi a unui grup format din 80 de rebeli pe ţărmurile Cubei în anul 1956.

De la cei trei ani de lupte acerbe desfăşurate în junglă, care au culminat cu victoria de la Santa Clara repurtată de revoluţionari împotriva regimului pro-american al dictatorului Fulgencio Batista, pâna la discursul ţinut de "Che" la New York în faţa Organizaţiei Naţiunilor Unite în anul 1964, filmul "Che: Partea 1 - Argentinianul" ne infăţişeaza toate evenimentele importante din viaţa lui Che.

Scenele de război care îl prezinta pe "Che" Guevara suferind de astm în junglă sunt întrerupte adeseori de interviuri audio cu emblematicul lider revoluţionar şi de imagini alb-negru sau color în care acesta rememoreaza momente importante din cariera lui sau flirtează cu corespondenta postului ABC Lisa Howard.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite