Târgu-Jiu: Veronica Dascălu, pasionată de arta decorativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Veronica Dascălu, pasionată de arta decorativă
Târgu-Jiu: Veronica Dascălu, pasionată de arta decorativă

Veronica Dascălu confecţionează lumânări aromate. Pe lângă artă, croitoria reprezintă o altă pasiune. Coase şi brodează manual poşete de damă.  

S-a născut la Săuleşti şi provine dintr-o familie de oameni simpli. O caracterizează bunătatea, creativitatea şi ambiţia. Tatăl ei a fost cel care sfătuit-o să urmeze contabilitatea. Are o vastă experienţă în acest domeniu. Lucrează de 26 de ani la biroul financiar al unei firme din Rovinari care pregăteşte mesa minerilor. După ce a terminat liceul şi-a dorit să înveţe şi alte lucruri, astfel că a urmat o serie de cursuri. “Primul curs la care m-am înscris a fost cel de informatică la Sibiu. Ulterior m-am înscris la croitorie, după care am urmat cursurile de farmacie“. Croitoria a rămas o pasiune mai veche pentru Veronica Dascălu. “De 20 de ani cochetez cu croitoria. În timpul liceului am mers la o croitoreasă să-mi facă două perechi de pantaloni. Vroiam să îmbrac o pereche, seara la discotecă. Când m-am dus să-i probez, nu-mi veneau bine, probabil greşise tiparul. De atunci, m-am ambiţionat şi am învăţat singură să cos, să brodez şi să tricotez. Am început să fac bluze, fuste şi pantaloni pentru colegii de serviciu. Făceam din plăcere. Tot timpul a existat ceva ca să mă determine să urmez şi altceva. Eu nu pot să stau, tot timpul trebuie să fac ceva, să creez ceva”, mărturiseşte Veronica Dascălu. Recent  început să coase şi să brodeze poşete pentru dame. “Adun câteva petece din diferite materiale colorate, le cos şi apoi aplic floare brodată. Am cusut multe poşete sau genţi dar niciuna nu este la fel. Tot din petece am cusut şi pilote pentru pat”. A descoperit că are înclinaţii către artă.

“Pasiunea pentru lumânări am descoperit-o pe internet”


Veronica Dascălu a început să confecţioneze şi produse artizanale. “Am descoperit un site pe internet de lumânări decorative. Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut acolo. M-am îndrăgostit la prima vedere. Am încercat să văd dacă eu pot să reuşesc să decorez lumânări. Mi-am cumpărat parafină, coloranţi şi cele necesare”. Acasă şi-a făcut propriul atelier de sculptat în lumânări. A confecţionat peste o sută de lumânări parfumate ornamentale.  ”Prafina trebuie mărunţită, topită şi apoi răcită în diverse forme de plastic rezistente la căldură. Iau cuţitul şi sculptez lumânarea în diverse forme, flori sau con de brad.  În parafina topită pun esenţe parfumate. Am investit ca să-mi dezvolt o afacere. Este o meserie destul de migăloasă, care necesită pasiune şi dăruire. Meseria am descoperit-o pe internet, la fel şi pe soţul meu care mă sprijină în tot ceea ce fac“. Colegii au îndrumat-o să trimită câteva creaţii la instituţiile locale care promovează arta. A fost invitată să-şi expună produsele la Târgul Naţional al Meşterilor Populari din România.
 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite