Târgu-Jiu: VIDEO ŞI FOTOGALERIE/ Turişti din întreaga ţară schiază în plină primăvară la Rânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de turişti din întreaga ţară au ales să petreacă acest week-end la Rânca, iar cei pasionaţi de sporturile de iarnă au stat ieri toată ziua pe pârtie.

Pentru că s-a anunţat că acesta este ultimul sfârşit de săptămână în care se mai schiază, tinerii care au vrut să se distreze s-au grăbit să ajungă la Rânca.

image
image
image
image
image

Peste 1.000 de turişti s-au aflat ieri în staţiune, pentru a practica acest sport la temperaturi ridicate. „Am ales să venim aici, pentru că este singura pârtie pe care mai este zăpadă. Venim de la Bucureşti şi se schiază bine”, a spus Marian Popazu, un turist din Bucureşti.

Tunurile de zăpadă artificială au funcţionat în permanenţă în ultimele zile pentru a asigura condiţii optime pe pârtia de 650 de metri, singura pe care se mai poate schia. Cei mai fericiţi au fost copiii, întrucât nu a fost aglomerată şi au putut să alunece în voie pe zăpadă. „E prima dată când vin aici. Îmi place foarte mult să schiez şi nu mi-e frică deloc”, a declarat Maria, o fetiţă de cinci ani, din Bucureşti.

image
image

„Pârtia este bună. E mai accesibil să venim aici, e mai uşor de ajuns, oamenii sunt simpatici. Venim şi în concediu, dar şi în week-end. Încă merge şi poate că aici vor fi condiţii de schiat până în luna mai. Am venit cu prietenii”, a spus Jean Ecobescu, un alt bărbat din Capitală.

Au existat şi turişti care au venit să petreacă mai multe zile în staţiune. „Voi sta la Rânca până marţi. Am venit cu prietenii şi profităm de faptul că se mai poate schia. Văd că zăpada începe să se topească, dar sperăm ca temperaturile să nu fie atât de ridicate şi să mai putem să practicăm acest sport până marţi, când plecăm. E foarte frumos”, a mărturisit Eugen, un alt turist din Piteşti.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite