Un târgujian visează să devină un al doilea Xavi Hernandez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi doreşte să facă performanţă la FC Barcelona şi să calce pe urmele idolului său. Nu neglijează şcoala, pregătindu-se pentru olimpiada la biologie.

La numai 12 ani, Denis Magherescu are în palmares rezultate de care orice părinte ar fi mândru. Pasiunea pentru sportul rege a moştenit-o de la tatăl său, care a jucat fotbal la echipa de juniori Dinamo Bucureşti. „A renunţat la fotbal şi a venit la Târgu-Jiu, dar pe mine mă încurajează să-mi împlinesc visul de a deveni un jucător de valoare. Am rezultate bune datorită familiei, care m-a ajutat din toate punctele de vedere“, mărturiseşte Denis.

Până la vârsta de şase ani, a copilărit în casa bunicilor de la Săcelu, mutându-se apoi cu părinţii în oraşul lui Brâncuşi. „M-am acomodat repede. În ultimii patru ani mi-am petrecut vacanţele de vară în Italia, la o verişoară. Mi-ar plăcea să mă mut acolo“, spune elevul.

Pentru că era aproape de casă, dar şi pentru prestigiu, Denis s-a înscris la Şcoala Generală Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu. „Doamna învăţătoare Adriana Gămăneci m-a ajutat şi m-a înţeles enorm, mai ales cu plecările în cantonamente. La început mi-a fost greu să mă împart între şcoală şi fotbal, dar apoi m-am obişnuit cu programul încărcat. Dimineaţa merg la antrenamente, apoi la ore, iar seara învăţ, după care mă odihnesc“, povesteşte fotbalistul. 

În clasele primare, acesta a obţinut numai premiul I, iar acum, în clasa a V-a, se menţine la acelaşi nivel, dar acest lucru a presupus şi sacrificii. În timp ce alţi copii se joacă în faţa blocului, Denis îşi face planuri de viitor. „La şcoală, trebuie să fii atent la ore şi să nu te gândeşti în altă parte. La fotbal, munca şi seriozitatea îşi spun cuvântul. Nu am lipsit niciodată de la antrenamente, indiferent de vreme. Am fost mereu titular“, mai spune elevul Şcolii Generale Constantin Brâncuşi. Din liga lui Mitică, echipa lui favorită este Timişoara. De ce?  Pentru că are jucători de valoare, spune Denis. Antrenorul favorit este Dorinel Munteanu.

Colecţionează mingi

Echipa lui favorită este Poli Timişoara, pentru că are jucători de valoare, iar antrenorul preferat este Dorinel Munteanu. La nivel internaţional, idolul său este jucătorul Barcelonei, Xavi  Hernandez. Micul fotbalist a fost şi golgheter în 2010, la turneul de la Târgu-Mureş. Băiatul are la activ zeci de meciuri şi multe goluri. Acum, echipa sa se duelează pentru Cupa Hagi Danone, reuşind să câştige toate meciurile pe plan local. Denis Magherescu a avut ocazia să-i întâlnească la Târgu-Jiu pe fotbaliştii Generaţiei de Aur.

O altă pasiune a lui este să strângă autografe de la marii fotbalişti şi să colecţioneze mingi de fotbal, una din cele 12 pe care le are acasă fiind cumpărată chiar de el de la stadionul echipei Bayern München. În paralel cu pregătirile pentru cupă, târgujianul învaţă pentru olimpiada la materia preferată, biologia.

Care este cea mai mare reuşită a ta de până acum?
Participarea în Franţa rămâne, deocamdată, cea mai importantă. Atunci am jucat cu 16 echipe, iar unul dintre golurile pe care le-am înscris a fost spectaculos. M-au felicitat toţi, pentru că a fost golul victoriei. Xavi Hernandez este idolul meu, îmi place cum execută loviturile libere. Dintre fotbaliştii români îmi place Cristian Chivu.

De câţi ani joci fotbal?
De şase ani. Mi-am dorit foarte mult să practic acest sport, iar părinţii au decis să mă înscrie la Pandurii. Timp de trei ani l-am avut profesor pe Constantin Frimu, iar acum pe domnul Doru Mihuţ. Sunt fundaş stânga, dar pot să joc pe orice post.

ce-i place
„Să ascult muzică, în special străină. De la noi, Puya e artistul meu favorit. Ador să mă plimb prin parc cu prietenii. Biologia este materia preferată, la care mă pregătesc şi pentru olimpiadă.“

ce nu-i place
„Nu suport oamenii care mint şi nici pe cei lăudăroşi. Nu-i bag în seamă, îi ignor atunci când îi întâlnesc. Detest violenţa şi persoanele care înjură. Nu-mi place să fiu criticat pe nedrept şi îmi susţin punctele de vedere atunci când ştiu că am dreptate.“


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite